IGSU: 20 de pasageri dintr-un tren oprit în Hunedoara, salvaţi; sute de localităţi fără curent/ Bihor: Peste 1.600 de familii fără energie electrică, şapte şcoli închise din cauza viscolului

Pompierii au salvat, luni, 20 de pasageri dintr-un tren oprit în apropierea gării Strâmbuţa, judeţul Hunedoara, călătorii fiind preluaţi cu un microbuz şi duşi la Petroşani. Peste 300 de localităţi sunt în continuare fără curent electric, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

356 afișări
Imaginea articolului IGSU: 20 de pasageri dintr-un tren oprit în Hunedoara, salvaţi; sute de localităţi fără curent/ Bihor: Peste 1.600 de familii fără energie electrică, şapte şcoli închise din cauza viscolului

IGSU: 20 de pasageri dintr-un tren oprit în Hunedoara, salvaţi; sute de localităţi fără curent/ Bihor: Peste 1.600 de familii fără energie electrică, şapte şcoli închise din cauza viscolului

IGSU a transmis, luni dimineaţa, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate efecte ale viscolului în 14 judeţe, respectiv Argeş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Sălaj, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea şi pe 11 drumuri naţionale: DN 66, DN 66C, DN 67 C, DN 65, DN 65C, DN 6, DN 7, DN 7A, DN 7C, DN 1A, DN 1C.

Din cauza stratului de zăpadă depus şi a vântului puternic au fost doborâţi 260 copaci peste 36 de autovehicule, 4 stâlpi de electricitate, două acoperişuri, iar mai multe cabluri au fost rupte.

Potrivit IGSU, luni dimineaţa, erau înregistrate avarii la reţeaua electrică în 320 localităţi.

„Echipele de intervenţie ale distribuitorilor de energie electrică acţionează în toate zonele pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp. De asemenea, şenilatele din dotarea ISU Timiş şi ISU Mehedinţi au acordat sprijin echipelor tehnice pentru asigurarea accesului în zonele înzăpezite. Pentru asigurarea necesităţilor populaţiei şi administraţiei publice locale, încă de ieri IGSU a mobilizat în judeţele Caraş-Severin şi Timiş 10 containere generatoare de curent electric de mare capacitate, care deservesc spitale, uzine de apă, dar şi cartiere sau localităţi în care este întreruptă energia electrică. În această dimineaţă, alte două generatoare de mare capacitate din judeţele Cluj şi Mureş vor fi trimise în judeţul Timiş”, arată IGSU.

Reprezentanţii IGSU au mai spus că, duminică, în municipiul Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi, pompierii au intervenit pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa la un pacient. Echipajul ISU a preluat pacientul si l-a transportat până la ambulanţă, iar ulterior acesta a fost transportat în siguranţă la spital.

„În judeţul Hunedoara, un tren de călători a fost oprit în apropierea gării Strâmbuţa din cauza blocării liniei ferate de copaci căzuţi. Pompierii au preluat cele 20 de persoane, cu un microbuz, şi le-au transportat în siguranţă la Petroşani. La această oră mai sunt în desfăşurare misiuni în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, pentru degajarea copacilor căzuţi pe drumurile publice şi pe autovehicule. Nu sunt înregistrate situaţii de localităţi izolate sau persoane rămase înzăpezite”, potrivit IGSU.

Peste 4.900 pompieri militari sunt pregătiţi, la nivel naţional, să intervină pentru misiuni de salvare şi restabilire a situaţiei de normalitate, în contextul vremii nefavorabile.

Bihor: Peste 1.600 de familii fără energie electrică, şapte şcoli închise din cauza viscolului

Peste 1.600 de familii din judeţul Bihor sunt, luni, fără curent electric din cauza unor avarii la reţele cauzate de ninsori, iar în şapte şcoli cursurile sunt suspendate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al ISU Bihor transmis, luni, 25 de echipe ale furnizorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea deficienţelor.

”Luni, în judeţul Bihor, 3 linii de medie tensiune erau afectate parţial, 22 de posturi de transformare a curentului electric erau nealimentate, iar în localităţile Roşia, Hidişel de Dobreşti, Corbeşti, Topa, Dumbrăviţa şi Codru se înregistrau avarii la reţelele electrice, fiind afectaţi aproximativ 1650 de consumatori. 25 de echipe ale furnizorului de energie electrică acţionează, în continuare, în teren pentru remedierea deficienţelor. De asemenea, sunt suspendate cursurile în şapte unităţi de învăţământ de pe raza a patru unităţi administrativ-teritoriale (UAT), şi anume Şcoala Gimnazială nr.1 din localitatea Tămaşda (UAT Avram Iancu), Şcoala Gimnazială nr.1 Brusturi cu structurile din localităţile Ţigăneşti de Criş, Cuieşd, Picleu (UAT Brusturi), Şcoala Gimnazială nr.1 şi Grădiniţa din localitatea Căbeşti (UAT Căbeşti) şi Şcoala Gimnazială nr.1 din localitatea Chijic (UAT Copăcel)”, se arată în documentul citat.

Judeţul Bihor este sub atenţionare cod galben de viscol până la ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici