IGSU: Reguli de securitate la incendiu încălcate la secţiile de votare pentru localele din iunie

Peste 1.700 de nereguli privind securitate la incendiu au fost descoperite de pompierii de la prevenire, în urma a peste 7.000 de verificări făcute la secţiile de votare din ţară, controalele fiind încă în desfăşurare, anunţă, joi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

200 afișări
Imaginea articolului IGSU: Reguli de securitate la incendiu încălcate la secţiile de votare pentru localele din iunie

IGSU: Reguli de securitate la incendiu încălcate la secţiile de votare pentru localele din iunie (Imagine Adriana Neagoe / Mediafax Foto)

Pompierii de la prevenire fac în această perioadă mai multe acţiuni de control în locurile unde vor fi amenajate secţiile de votare pentru alegerile locale din 5 iunie. Aceştia anunţă că, în doar câteva zile de verificări, au fost descoperite peste 1.700 de situaţii în care nu erau respectate normele de securitate în caz de incendiu.

“Până la această dată, personalul specializat a efectuat 7.098 de verificări la secţiile de votare stabilite la nivel naţional, fiind înlăturate în mod operativ peste 1.700 nereguli. Disfuncţionalităţile identificate în teren prin încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancţionate cu nouă amenzi, în cuantum de 5.100 lei”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Pentru votul din 5 iunie vor fi organizate 18.616 secţii de votare, anunţa Ministerul Afacerilor Interne încă de la începutul lunii mai. Acum, pompierii de la prevenire spun că urmăresc ca în aceste locuri "să fie marcate şi practicabile căile de evacuare, să fie funcţionale sistemele de stingere a incendiilor, instalaţiile de iluminat de siguranţă, cabinele de vot să fie amplasate fără diminuarea gabaritelor căilor de acces şi de evacuare".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici