IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele de la magazinul din Bucureşti

IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele din magazinul din Bucureşti, pentru verificarea suplimentară, după ce autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe comercializate de producătorul de mobilă, determinând compania să oprească vânzarea produselor în mai multe ţări europene.

2130 afișări
Imaginea articolului IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele de la magazinul din Bucureşti

IKEA a dispus verificarea suplimentară a chifteluţelor din România (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Chifteluţele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant IKEA (nici în România). Produsele au fost temeinic verificate de către colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA împreună cu furnizorul nostru global. Totuşi, noi am decis scoaterea temporară a chifteluţelor de la vânzarea din magazinul din Băneasa pentru verificarea suplimentară", a declarat Cornel Oprişan, retail manager IKEA România. 

Astfel, IKEA a dispus verificarea suplimentară a chifteluţelor vândute la restaurantul din cadrul magazinului din Bucureşti.

"Am decis verificarea suplimentară a chifteluţelor în România", a mai spus reprezentantul IKEA.

IKEA a retras chifteluţele de la vânzare din mai multe ţări, după ce autorităţile din Cehia au descoperit urme de carne de cal într-un lot de produse.

Ţările vizate sunt Cehia, Slovacia, Ungaria, Franţa, Suedia, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Cipru şi Irlanda.

"IKEA tratează cu seriozitate rezultatele prezentate de autorităţile din Cehia, care indică urme de carne de cal. Amestecul de chifteluţe vizat a fost retras din restaurantul Swedish Food Market regăsit în magazinele IKEA", se arată într-un comunicat transmis luni de grupul suedez.

Compania precizează că a început cu două săptămâni în urmă analiza ADN a tuturor produselor din carne pe care le comercializează, iar 12 mostre extrase din loturi diferite de marfă au înregistrat rezultate negative pentru carnea de cal.

"Pentru a valida rezultatele, am început noi testări pentru acelaşi lot de producţie în care autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal", a adăugat IKEA.

Potrivit datelor publicate anterior, IKEA a vândut 4,237 milioane de chifteluţe la restaurantul din Bucureşti în perioada septembrie 2011 - august 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici