În Bucureşti va fi înfiinţat ,,Muzeul Holocaustului"

Consiliul General al Capitalei a aprobat înfiinţarea unui Muzeu de Istorie a Evreilor din România într-o clădire din Centrul Vechi al Bucureştiului, care va fi trecută în administrarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

1646 afișări
Imaginea articolului În Bucureşti va fi înfiinţat ,,Muzeul Holocaustului"

În Bucureşti va fi înfiinţat ,,Muzeul Holocaustului"

Consilierii Generali au aprobat, în cadrul şedinţei de joi, proiectul de hotărâre prin care imobilul situat în strada Lipscani nr. 18 – 20, sector 3, va fi dat în administrare Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, pentru a fi realizat un Muzeu de Istorie a Evreilor din România.

”Susţin necesitatea realizării la Bucureşti a Muzeului Holocaustului şi Istoriei Evreilor, pentru că astfel vom demonstra lumii că românii nu-şi uită istoria, iar părţile sale întunecate trebuiesc reamintite mereu generaţiilor viitoare, pentru ca tragediile petrecute să nu se mai repete. Prin acest proiect vom pune la dispoziţia Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel" spaţiul din strada Lipscani nr. 18-20, sector 3. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel" a fost desemnat de Guvernul României să coordoneze activitatea înfiinţării muzeului. Muzee similare au fost organizate la Berlin, Varşovia şi Moscova, acestea contribuind semnificativ la conturarea unei identităţi competitive a localităţilor respective. În perioada martie 2016 - martie 2017, România deţine Preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), printre obiectivele principale ale acestui mandat fiind dezvoltarea de proiecte educaţionale şi memoriale privind istoria evreilor din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial”, a declarat Gabriela Firea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici