Video În inspecţie. Klaus Iohannis verifică stadiul pregătirilor pentru Summit/ Preşedintele îşi doreşte o „Declaraţie de la Sibiu” | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, marţi la amiază, la Sibiu, unde verifică stadiul pregătirilor pentru Summit-ul din 9 mai.

345 afișări

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, marţi la amiază, la Sibiu, unde verifică stadiul pregătirilor pentru Summit-ul din 9 mai.

Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Mare şi a mers pe jos câţiva metri, apoi a intrat în clădirea Primăriei Sibiu, unde sunt principalele spaţii în care se vor desfăşura lucrările Summit-ului din 9 mai.

După vizita în clădirea Primăriei, preşedintele va merge la Muzeul Naţional „Samuel von Brukenthal”, unde va inspecta sala în care va avea loc dineul oficial.

„Până acum în oraş lucrurile sunt foarte bine pregătite, oraşul arată foarte bine. Primăria, doamna primar Fodor, s-au străduit foarte mult încă de când s-a ştiut că se va organiza acest summit şi rezultatul se vede. Astăzi voi vizita toate locaţiile unde se desfăşoară evenimente ale summit-ului şi conexe summit-ului şi informaţiile mele de până acum sunt că totul este foarte bine pregătit”, a declarat Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis va găzdui, pe 9 mai, Summmitul de la Sibiu, în cadrul căruia va prezenta Agenda Strategică pentru următorii cinci ani.

Principalul subiect al discuţiilor al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea şi la priorităţile acţiunii la nivel european pentru următorii ani.

Printre cei aşteptaţi la întrunirea informală de pe 9 mai se numără: preşedintele Franţei Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Angela Merkel, prim-ministrul Italiei Giuseppe Conte, premierul Ungariei Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras, premierul Olandei Mark Rutte, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei Sebastian Kurz sau prim-ministrul Bulgariei Boyko Borissov.

Mesajul preşedintelui pentru Europa

Preşedintele Klaus Iohannis spune că îşi doreşte ca după Summit-ul din 9 mai liderii europeni să aibă „o declaraţie foarte optimistă în prag de alegeri europene”, care speră să se numească „Declaraţia de la Sibiu”. Despre fostul său birou din Primărie, Iohannis a spus că va folosit pentru întâlniri.

Întrebat despre pregătirile pentru Summit-ul din 9 mai şi despre fostul său birou de primar din Primărie, Klaus Iohannis a răspuns că acesta „este foarte bine pregătit pentru întâlnirile bilaterale” care vor fi organizate.

„Liderii au spaţii la dispoziţie şi în Primărie pentru întâlniri bilaterale, toate birourile de la etajul întâi sunt libere pentru întâlniri”, a declarat preşedintele.

Întrebat care este mesajul său pentru Europa, Klaus Iohannis a răspuns: „Mesajul nostru este unul foarte clar, este mesajul pe care l-am repetat de foarte multe ori: eu îmi doresc şi împreună cu mine toţi românii o Uniune Europeană puternică, integrată, orientată spre cetăţean, care garantează şi securitatea cetăţeanului, permite aprofundarea pieţei unice şi care este generatoare şi de bunăstare şi de securitate pentru fiecare cetăţean. Sigur, lucrurile vor fi mult mai bine detaliate în ceea ce sper că se va numi <Declaraţia de la Sibiu>, pe care o pregătim şi care va fi pusă în discuţie joi, iar după aceea va fi dată şi publicităţii. Eu mi-aş dori (...) să avem o declaraţie foarte optimistă în prag de alegeri europene. Uniunea Europeană a parcurs şi a rezolvat atâtea crize şi cred că este nevoie de un mesaj de optimism orientat spre viitor şi care arată că noi, liderii, suntem dispuşi să mergem mai departe, să generăm ce promitem”.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici