Trei noi decese cauzate de GRIPĂ | Printre victime, o bătrână de 81 de ani din Arad care suferea de mai multe afecţiuni/ Încă doi bărbaţi au murit din aceeaşi cauză. Numărul total a ajuns la 14

O femeie în vârstă de 81 de ani, din judeţul Arad, a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor a ajuns la 12 în România. Femeia nu era vaccinată antigripal şi suferea de mai multe afecţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

750 afișări
Imaginea articolului Trei noi decese cauzate de GRIPĂ | Printre victime, o bătrână de 81 de ani din Arad care suferea de mai multe afecţiuni/ Încă doi bărbaţi au murit din aceeaşi cauză. Numărul total a ajuns la 14

Încă un deces cauzat de GRIPĂ. Victima, o bătrână de 81 de ani din Arad care suferea de mai multe afecţiuni

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Daniela Cârnaţu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIFAX, că în judeţul Arad s-a înregistrat cel de-al patrulea caz de deces din cauza gripei din acest sezon.

Ultimul caz a fost înregistrat joi seara, fiind vorba de o femeie în vârstă de 81 de ani, care a murit la Spitalul Judeţean Arad.

„A murit o femeie de 81 de ani, iar în urma analizelor efectuate, a fost confirmată gripa. Nu era vaccinată”, a afirmat Daniela Cârnaţu.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, Simina Roz, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că femeia suferea de mai multe afecţiuni.

“I s-au recoltat probele în data de 10 ianuarie, fiind confirmat virusul gripal. Pacienta a mai avut şi alte afecţiuni”, a precizat Simina Roz.

Un bărbat de 69 de ani din Timiş a murit din aceeaşi cauză

Ministerul Sănătăţii a confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, de data aceasta fiind vorba despre un bărbat de 69 de ani, din judeţul Timiş, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 13 decese.

Potrivit reprezentanţilor Ministerul Sănătăţii, este vorba despre un bărbat, din judeţul Timiş, în vârstă de 69 de ani, care suferea şi de alte probleme de sănătate, dar care nu era vaccinat antigripal.

Încă un bărbat a murit din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 14

Institutul Naţional de Sănătate Publică a confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat de 71 de ani, din municipiul Bucureşti, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 14 decese.

Potrivit Institutul Naţional de Sănătate Publică, este vorba despre un bărbat, din municipiul Bucureşti, în vârstă de 71 de ani, care suferea şi de alte probleme de sănătate, dar care nu era vaccinat antigripal. Acesta a murit vineri.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 14 persoane din cauza virusului gripal. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, joi, ministerul Sănătăţii.

Săptămâna trecută, s-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, faţă de 80 cazuri în 2018 în aceeeşi perioadă a anului trecut.

În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici