Incendiu în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş

Aproape 20 de pompieri cu patru autospeciale intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş, companie lider în industria europeană de prelucrare a lemnului. Nu au fost persoane rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

902 afișări
Imaginea articolului Incendiu în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş

UPDATE: "Astăzi, în jurul orei 16:00, la depozitul de bio-masă al fabricii Holzindustrie Schweighofer (HS) din Sebeş a avut loc un incendiu. Echipa internă de pompieri a intervenit prompt, conform planurilor de intervenţie de urgenţă, astfel încât nicio persoană nu a fost pusă în pericol şi nu au existat victime. Tot conform planului de intervenţie, au fost anunţaţi şi pompierii militari, care au sosit la faţa locului şi au coordonat localizarea şi lichidarea incendiului", se arată într0un comunicat al companiei. 

„Chiar dacă intervenţia s-a desfăşurat în condiţii corespunzătoare, vom efectua o investigaţie completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului şi vom lua toate măsurile necesare de îmbunătăţire aşa încât, pe viitor, să prevenim orice astfel de evenimente nedorite. Siguranţa angajaţilor este prioritatea nr. 1 a firmei noastre”, a declarat Răzvan Cosma, director HS Sebeş.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul din curtea fabricii de cherestea din Sebeş a izbucnit la tocătura de lemn şi nu au fost persoane rănite.

„Se intervine la ora aceasta cu patru autospeciale şi 16 subofiţeri. La faţa locului a ajuns şi o autospecială SMURD, pentru orice eventualitate, însă nu au fost persoane rănite. Incendiul este localizat, nu există pericol de extindere. Se lucrează la stingere”, potrivit ISU Alba.

Surse oficiale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că fabrica la care a izbucnit incendiul aparţine grupului Holzindustrie Schweighofer.

Grupul Schweighofer îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului.

În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de viscoză, producţia de bioenergie, silvicultură şi afaceri imobiliare.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria.

Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici