Incendiu la un tren sub podul Grant din Bucureşti - FOTO

Mai multe vagoane ale unui tren de călători aflat în zona podului Grant din Capitală au fost cuprinse de flăcări, joi după-amiază, pompierii intervenind la faţa locului, pentru stingerea incendiului, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ISU Bucureşti.

2539 afișări
Imaginea articolului Incendiu la un tren sub podul Grant din Bucureşti - FOTO

Incendiu la un tren sub podul Grant din Bucureşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Incendiul care a afectat joi, în zona podului Grant din Capitală, 11 vagoane de călători scoase din circulaţie a fost stins în jurul orei 19.00, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

La intervenţie, pompierii au folosit 11 autospeciale cu apă şi spumă, misiunea lor fiind facilitată de lipsa liniilor de înaltă tensiune în zonă, potrivit surselor citate. 

"Au fost afectate, în total, 11 vagoane, însă unele într-o proporţie mică. Nu s-au înregistrat victime", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15.30 şi s-a manifestat violent la început, cu flăcări mari şi mult fum.

În cadrul intervenţiei, au fost decuplate mai multe vagoane, pentru ca incendiul să nu se extindă la garniturile de pe liniile secundare vecine.

Potrivit CFR Călători, au fost cuprinse de flăcări şapte vagoane, dintre care două erau achiziţionate de la companie către o firmă privată, în vederea casării şi comercializării acestora ca fier vechi, iar celelalte erau scoase din uz şi aflate în diverse stadii de casare.

Reprezentanţii CFR Călători mai spun că, "în zonă, era în desfăşurare activitatea de tăiere a vagoanelor de către o firmă specializată, care acţiona în numele firmei proprietare a celor două vagoane", după cum se precizează într-un comunicat de joi seară.

Incendiul nu a afectat circulaţia trenurilor de călători, au mai spus cei de la CFR. 

Potrivit ISU, este posibil ca incendiul să fi izbucnit din vina unor oameni fără adăpost, însă cauza precisă va fi stabilită în urma cercetărilor care vor fi efectuate după lichidarea incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici