Incendiu puternic pus intenţionat la un adăpost de animale din Suceava: şase oi şi un cal au murit

  • Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un adăpost de animale din comuna Baia, judeţul Suceava.
  • Au ars 125 de tone de furaje şi au murit şase oi şi un cal.
  • Primele indicii arată că focul a fost pus intenţionat.
171 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic pus intenţionat la un adăpost de animale din Suceava: şase oi şi un cal au murit

Incendiu puternic pus intenţionat la un adăpost de animale din Suceava: au ars şase oi şi un cal

Militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Baia şi Cornu Luncii, au intervenit cu şapte autospeciale de stingere şi un excavator pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în comuna Baia.

Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, astfel încât, la sosirea pompierilor, ardeau generalizat construcţia din lemn a adăpostului şi depozitul de furaje în aer liber.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 450 mp şi furajele depozitate în baloţi pătraţi (circa 4.000 de bucăţi) şi rotunzi (circa 60 de bucăţi), pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. În total au ars circa 125 de tone de plante furajere.

În incendiu au murit şase oi şi un cal.

„Deşi focul a fost localizat repede, operaţiunea de lichidare a incendiului a fost de durată. Aceasta a fost îngreunată de cantitatea mare de plante furajere, care a trebuit să fie răscolită pentru identificarea eventualelor focare ascunse. Astfel, misiunea s-a încheiat după aproape nouă ore de efort susţinut”, spun reprezentanţii ISU Suceava.

Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici