Incendiul de la Constanţa: Tânăra transportată la Spitalul de Arşi din Bucureşti a fost detubată. Ea ar putea fi operată marţi

Starea tinerei internate la Spitalul de Arşi în urma incendiului produs într-un restaurant din Constanţa este uşor ameliorată, luni dimineaţă a fost detubată şi probabil marţi va fi supusă unei intervenţii chirurgicale, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii, Adrian Stănculea.

385 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Constanţa: Tânăra transportată la Spitalul de Arşi din Bucureşti a fost detubată. Ea ar putea fi operată marţi

Incendiul de la Constanţa: Tânăra transportată la Spitalul de Arşi din Bucureşti a fost detubată. Ea ar putea fi operată marţi (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Încă expectorează cenuşă, dar sperăm ca evoluţia să fie bună", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, Adrian Stănculea.

El a mai spus că tânăra, în vârstă de 19 ani, nu are probleme din cauza arsurilor de pe suprafaţa corpului, însă intoxicaţia cu fum şi arsurile de la nivelul căilor respiratorii pot duce la complicaţii.

De asemenea, medicii spun că s-a îmbunătăţit şi starea bărbatului care s-a intoxicat cu fum în urma incendiului şi care a fost internat la Spitalul Judeţean Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Adrian Roman, în vârstă de 40 de ani, este într-o stare mai bună şi ar putea fi externat în zilele următoare.

"Starea lui de sănătate se îmbunătăţise încă de ieri (duminică - n.r.), astfel că a putut fi mutat de la Terapie Intensivă, pe secţia medicală. În funcţie de cum va evolua în continuare starea sa, este posibil ca pacientul să fie externat chiar şi în cursul zilei de marţi", a declarat, luni, managerul spitalului, Cătălin Grasa.

Adrian Roman spune că în momentul în care a izbucnit incendiul se afla în clubul de la etaj, unde urmărea un concert rock. El a povestit că a rămas blocat în interior preţ de câteva minute, pentru că nu mai găsea ieşirea din cauza fumului. În cele din urmă, el a fost ajutat de un prieten, care l-a scos afară.

Incendiul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate de la restaurantul cu specific libanez, la un cazinou şi la un pub, aflate în aceeaşi clădire, din centrul municipiului Cosntanţa. În imobilul respectiv, care are două etaje, se aflau, la momentul izbucnirii flăcărilor, câteva zeci de persoane.

În urma incendiului, trei tinere în vârstă de 22 de ani, 23 de ani şi 24 de ani au murit, iar fata de 19 ani a fost rănită grav şi transportată cu o aeronavă la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Una dintre tinerele decedate este cântăreaţa localului, Ioana Nicoleta Cengher, care avea 22 de ani şi era din Costineşti. Ea absolvise Şcoala Populară de Artă, iar acum era studentă la Drept. Tânăra obţinuse multe premii şi distincţii la concursurile muzicale din ţară şi participase la numeroase festivaluri.

Celelalte două tinere care au murit în tragedia de la Constanţa erau dansatoare. Nicoleta Vasiliţeanu avea 23 de ani şi era din Constanţa, iar Mihaela Tucă avea 24 de ani şi era din Mangalia.

Trupurile celor trei tinere au fost duse la Morga Cimitirului central din Constanţa, pentru necropsie, rezultatele urmând să fie făcute publice în cursul zilei de luni.

Tânăra rănită este dansatoarea Nicoleta Buirencu, în vârstă 19 ani. Ea este studentă la Ştiinţe Economice, la Constanţa.

În total, patru persoane au fost rănite în incendiul de la Beirut. În afară de Adrian Roman şi Nicoleta Buirencu, au mai avut nevoie de îngrijiri medicale alte două persoane, care au fost transportate la spitalul din Constanţa, dar în cazul lor nu a fost necesară internarea.

Clădirea cu două etaje, în care funcţionau restaurantul, un club rock şi un cazinou, este construită în perioada 1925 - 1926, având planşee şi mare parte din structură din lemn, astfel că focul s-a propagad foarte repede.

În cursul zilei de luni urmează să fie făcute publice şi primele concluzii ale anchetelor declanşate în acest caz, iar pompierii speră să poata depista şi cauza probabilă a incendiului. Ei spun însă că deocamdată se iau în calcul toate ipotezele şi este nevoie de timp pentru a se stabili exact de la ce a pornit focul. Autorităţile au împrejmuit zona în care se află clădirea afectată de flăcări, pentru a preîntâmpina alte accidente.

În paralel, poliţiştii cercetază cazul şi urmează să se stabilească cine se face vinovat de ucidere din culpă.

Martorii au povestit că în momentul izbucnirii incendiului în restaurant, în club şi în cazino se aflau câteva zeci de persoane. Cele trei tinere care au decedat au rămas blocate în vestiarul restaurantului, fiind găsite de echipele de intervenţie printre dărâmături, după ce plafonul s-a prăbuşit.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Eugen Bola, declara duminică, pentru MEDIAFAX, că una dintre cele patru tinere avea contract de muncă încheiat pe o întreprindere individuală, urmând să se stabilească dacă este vorba despre firma care deţine localul respectiv sau altă societate.

Alte două tinere aveau contractele de muncă expirate în toamna anului trecut, iar cea de-a patra nu avea niciun fel de act încheiat cu angajatorul.

Potrivit reprezentanţilor ITM, societatea care deţine restaurantul din Constanţa a fost amendată cu 7.000 de lei, pentru diverse nereguli, după un control făcut în urmă cu câteva săptămâni de inspectorii de muncă, neregulile constatate atunci vizând securitatea în muncă.

Şeful ITM Constanţa preciza că luni vor fi verificate actele tuturor societăţilor care se află în clădirea respectivă, fiind vorba despre firma care deţine restaurantul, cea care are pub-ul, precum şi cazinoul.

Proprietarul restaurantului Beirut este George Karam şi deţine localul prin intermediul societăţii Middle East Parteners SRL. De asemenea, Karam se ocupă şi de alte firme, o parte dintre acestea fiind însă radiate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici