Înfiinţarea partidului lui Dan Diaconescu, respinsă de Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea de înfiinţare a Partidului Poporului, iniţiată de patronului OTV Dan Diaconescu, decizia fiind irevocabilă.

163 afișări
Imaginea articolului Înfiinţarea partidului lui Dan Diaconescu, respinsă de Curtea de Apel Bucureşti

Înfiinţarea partidului lui Dan Diaconescu, respinsă de Curtea de Apel Bucureşti (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înfiinţare a Partidului Poporului, respingând contestaţiile Partidului Popular şi Asociaţiei Românilor Sinceri.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de Partidul Popular şi Asociaţia Românilor Sinceri. Vineri, instanţa a admis contestaţia şi a respins cererea de înfiinţare a Partidului Poporului.

Cererea a fost depusă şi înregistrată în 26 august 2010, la Tribunalul Bucureşti. Acţiunea de înregistrare a partidului a venit după ce Dan Diaconescu a declarat, în 25 iunie 2010, la eliberarea sa din detenţie, în dosarul în care este acuzat de şantaj, că va intra în politică şi că va înfiinţa un partid. El şi-a motivat decizia prin faptul că arestarea sa ar fi fost motivată politic.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş au fost trimişi în judecată, în 21 octombrie 2010, pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici