Înfiinţarea Partidului Poporului - Dan Diaconescu, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu, acţiune iniţiată de patronului OTV, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

851 afișări
Imaginea articolului Înfiinţarea Partidului Poporului - Dan Diaconescu, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Înfiinţarea Partidului Poporului - Dan Diaconescu, respinsă de Tribunalul Bucureşti (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Acţiunea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 12 aprilie, după ce, la începutul aceleiaşi luni, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv o altă cerere a patronului OTV de înfiinţare a Partidului Poporului.

Cererea a fost judecată luni, instanţa Tribunalului Bucureşti respingând acţiunea. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti în cinci zile de la comunicare.

Avocaţii lui Dan Diaconescu susţineau, în aprilie, că pentru nouă acţiune de înfiinţare de partid, cu titulatura Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară.

Avocatul Cătălin Fenechiu arăta atunci că statutul noului partid a rămas acelaşi cu cel al vechiului partid, suferind doar mici modificări în organigramă. El preciza că a fost extinsă organigrama conducerii partidului, în sensul că vor exista mai multe posturi de conducere, datorită faptului că vor exista filiale în toate judeţele ţării, dar şi în cele şase sectoare ale Capitalei.

La 1 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea patronului OTV Dan Diaconescu de înfiinţare a Partidului Poporului, decizia instanţei fiind irevocabilă.

Anterior, în 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucureşti admisese cererea de înfiinţare a Partidului Poporului. Decizia însă a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de Partidul Popular şi Asociaţia Românilor Sinceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici