Însărcinatul cu afaceri al SUA: Securitatea naţională şi guvernarea solidă sunt legate în mod strâns

Securitatea naţională, securitatea energetică şi guvernarea solidă sunt legate în mod strâns, a declarat, joi, însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, atrăgând atenţia, totodată, că o taxare excesivă poate afecta dorinţa României de a juca un rol mai mare în politicile energetice europene.

78 afișări
Imaginea articolului Însărcinatul cu afaceri al SUA: Securitatea naţională şi guvernarea solidă sunt legate în mod strâns

Duane Butcher (Imagine: Cosmin Vaideanu/ Mediafax Foto)

"Din consultările mele cu investitorii şi cu potenţialii investitori reiese că România îşi îmbunătăţeşte reglementarea pieţei de capital şi înlătură o serie de obstacole sistemice din calea investiţiilor pe piaţa de capital. Oferta publică iniţială de la distribuitorul de electricitate Electrica, controlat de stat, (prin care statul vrea să vândă participaţia majoritară de 51% - n.r.) reprezintă un test pentru apetitul investitorilor de a investi în piaţa de capital din România şi în activele energetice româneşti", a declarat, joi, însărcinatul cu afaceri Duane Butcher, la Ziua Investitorilor Fondului Proprietatea, organizată la Mamaia.

Butcher a precizat, totodată, că încurajează guvernul să continue ofertele publice iniţiale şi ofertele publice secundare pentru entităţile controlate de stat pentru a strânge capitalul necesar pentru "investiţii inteligente".

Referindu-se la actuala criză ruso-ucraineană a gazelor naturale, Duane Butcher a precizat că, "din fericire, datorită producţiei interne de gaze naturale, România este în mod semnificativ mai puţin afectată de criză decât vecinii săi".

"Să nu uităm însă că securitatea naţională, securitatea energetică şi guvernarea solidă sunt legate în mod strâns, iar securitatea energetică este cheia securităţii şi dezvoltării sustenabile pentru toate ţările", a spus diplomatul american.

Actualele evoluţii în sectorul energetic românesc sunt "vitale în vederea asigurării securităţii energetice a României, precum şi a vecinilor săi", a mai spus Butcher, subliniind că România are "un potenţial mare pentru creşterea producţiei interne de gaz", naturale sau neconvenţionale.

Pentru a-şi atinge însă acest scop, România trebuie să ofere un climat investiţional pentru a atrage investiţii masive de capital în vederea utilizării resurselor naturale.

"Salutăm transparenţa în creştere şi consultările privind strategia energetică a României. Totuşi, măsurile fiscale lipsite de perspective şi taxarea excesivă pot afecta dorinţa României de a-şi asigura securitatea energetică şi de a juca un rol mai mare în politicile energetice europene", a avertizat Duane Butcher, aflat la final de mandat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici