Întâlnire pe tema Bâstroe: Partea ucraineană şi-a asumat să înceteze orice tip de dragaj / Iată toate concluziile întâlnirii dintre delegaţia română, cea ucraineană şi cea a Comisia Europenă

Partea ucraineană şi-a asumat să înceteze orice tip de dragaj, iar programul de măsurători pe braţul Chilia şi pe canalul Bâstroe va începe în 15 martie. Acestea sunt concluziile întâlnirii de marţi de la Ismail dintre delegaţia română, cea ucraineană şi una a Comisiei Europene.

2945 afișări
Imaginea articolului Întâlnire pe tema Bâstroe: Partea ucraineană şi-a asumat să înceteze orice tip de dragaj  / Iată toate concluziile întâlnirii dintre delegaţia română, cea ucraineană şi cea a Comisia Europenă

Întâlnire pe tema Bâstroe: Partea ucraineană şi-a asumat să înceteze orice tip de dragaj / Iată toate concluziile întâlnirii dintre delegaţia română, cea ucraineană şi cea a Comisia Europenă

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, marţi, în localitatea Ismail din Ucraina, delegaţia ministerului condusă de secretarul de stat Ionel Scrioşteanu a continuat discuţiile cu partea ucraineană cu privire la lucrările efectuate pe canalul Bâstroe. La întâlnire a participat şi o delegaţie a Comisiei Europene.

„La finalul întâlnirii partea ucraineană şi-a asumat să înceteze orice tip de dragaj (operaţional, de investiţii, etc). Totodată, programul măsurătorilor ce vor fi efectuate de către AFDJ Galaţi pe braţul Chilia şi pe canalul Bâstroe va fi un subiect abordat în cadrul următoarelor întâlniri cu partea ucraineană. Participanţii au convenit că programul trebuie să se deruleze aşa cum s-a stabilit, începând cu data de 15 martie. Partea ucraineană a precizat că, în perioada următoare, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru a obţine acceptul Forţele Navale ucrainene pentru ca reprezentanţii părţii române să intre şi să măsoare pe braţul Chilia şi pe canalul Bâstroe”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Comisiei Europene au fost de acord cu solicitările României şi au subliniat că prioritatea zero pentru facilitarea tranzitului de mărfuri dinspre Ucraina este creşterea capacităţii canalului Sulina.

„Măsurile pentru creşterea capacităţii canalului Sulina vizează sporirea numărului de piloţi; modernizarea sistemului de balizaj pentru a se putea naviga în condiţii de siguranţă pe timp de zi şi de noapte; achiziţionarea de nave tehnice şi de software modern de management al traficului”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Comisiei Europene au menţionat că peste 50% din traficul de mărfuri sprijinit prin Planul „Solidarity Lanes” se desfăşoară pe Dunăre şi au subliniat importanţa creşterii capacităţii canalului Sulina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici