Întârzieri de aproximativ o oră la decolarea şi aterizarea unor aeronave pe Aeroportul Otopeni

Mai multe aeronave au decolat sau au aterizat pe Aeroportul Otopeni cu întârzieri de aproximativ o oră, din cauza operaţiunilor de degivrare, nicio cursă nefiind anulată din cauza vremii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache.

511 afișări
Imaginea articolului Întârzieri de aproximativ o oră la decolarea şi aterizarea unor aeronave pe Aeroportul Otopeni

Întârzieri de aproximativ o oră la decolarea şi aterizarea unor aeronave pe Aeroportul Otopeni (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

"Nu avem curse anulate, sunt doar câteva situaţii ivite din cauza condiţiilor meteo nefavorabile", a spus Valentin Iordache.

El a precizat că o cursă de la Oradea nu a mai ajuns miercuri dimineaţă pe Aeroportul Otopeni întrucât aeronava care trebuia să ajungă marţi seară acolo a fost dirijată spre Timişoara, de unde va reveni în Bucureşti fără pasageri. Pasagerii de la Oradea vor fi aduşi la Bucureşti cu o altă aeronavă.

O cursă de la Iaşi care urma să ajungă în Capitală la ora 7.10 nu a mai decolat întrucât s-a constatat o defecţiune la un senzor al aparatului de zbor. Pasagerii au fost coborâţi din aeronavă şi ar putea pleca spre Bucureşti cu următoarea cursă.

Iordache a precizat că se fac operţiuni de degivrare pe toate aeroporturile, acestea fiind motivul pentru care zborurile au întârzieri atât la decolare cât şi la aterizare.

"Plecând cu oarecare întârziere, desigur că ajung cu întârziere la destinaţie, chiar dacă de multe ori pe durata zborului se recuperează din timp", a spus Iordache.

Jumătatea de sud a ţării şi Moldova sunt până miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de ninsori abundente şi viscol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici