Interdicţia începerii dizolvării firmelor din ultimul dosar al lui Sebastian Ghiţă, PRELUNGITĂ

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis, la propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, prelungirea măsurii interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmelor SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA.

704 afișări
Imaginea articolului Interdicţia începerii dizolvării firmelor din ultimul dosar al lui Sebastian Ghiţă, PRELUNGITĂ

Interdicţia începerii dizolvării firmelor din ultimul dosar al lui Sebastian Ghiţă, prelungită (Imagine: Hepta)

Potrivit soluţiei instanţei, interdicţia este pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 6 iunie 2017 până la data de 4 august 2017, inclusiv.

Decizia nu este definitivă, având drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la comunicare.

În 7 aprilie, Tribunalul Prahova a admis cererea DNA de interzicere a iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare pentru firmele SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, implicate în ultimul dosar deschis pe numele lui Sebastian Ghiţă.

În solicitarea lor, procurorii DNA afirmau că cererea de interzicere a procedurilor de dizolvare sau lichidare pentru firmele din ultimul dosar al lui Sebastian Ghiţă, respectiv SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, “se raportează strict la considerentul bunei desfăşurări a procesului penal”.

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis să admită solicitarea făcută în 5 aprilie prin care procurorii DNA au cerut luarea “măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare şi lichidare iniţiate, în situaţia în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja iniţiate”.

Potrivit încheierii de şedinţă, Tribunalul Prahova "admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, şi în consecinţă, dispune interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a inculpatelor SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 aprilie 2017 până la data de 5 iunie 2017, inclusiv".

Potrivit DNA, la data de 29 martie 2017, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatelor persoane juridice S.C. Asesoft International S.A şi S.C. Teamnet International S.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

„În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, arăta DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici