Învăţătoarea Cristina Anghel spune că va renunţa la greva foamei luni

Învăţătoarea Cristina Anghel a declarat, sâmbătă, că va renunţa la greva foamei luni, când va împlini 70 de zile de protest, precizând că a luat această decizie în urma unei discuţii pe care a avut-o cu Episcopul Covasnei şi Harghitei, Preasfinţitul Ioan.

150 afișări
Imaginea articolului Învăţătoarea Cristina Anghel spune că va renunţa la greva foamei luni

Învăţătoarea Cristina Anghel spune că va renunţa la greva foamei luni (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Învăţătoarea din Caracal a precizat că Preasfinţitul Ioan nu i-a cerut în mod expres să renunţe la greva foamei, însă din discuţia cu acesta a înţeles că trebuie să se gândească la starea ei de sănătate.

"Nu mi-a cerut explicit să renunţ la această formă de protest, dar din vorbele dumnealui am înţeles că ar trebui să mă gândesc la starea sănătăţii mele. Acum vreau să mă refac, am nevoie de o perioadă de refacere, dar nu voi ezita niciodată să o iau de la capăt sau să recurg la alte mijloace pentru a îndepta lucrurile", a spus Cristina Anghel.

De asemenea, învăţătoarea a spus că se simte slăbită şi că are o familie de care vrea să aibă grijă, precizând că "nu vrea să fie un martir".

Învăţătoarea Cristina Anghel, din Caracal, a intrat în greva foamei în 26 august, nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar, ea informând Direcţia de Sănătate Publică Olt, Serviciul de Ambulanţă Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primăria şi unitatea de învăţământ unde predă de demersul său.

Învăţătoarea de la Şcoala nr. 2 din Caracal a fost transferată, în 27 septembrie, de la Spitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu" din Capitală, întrucât starea sa de sănătate s-a agravat.

În ultimele zile, sute de cadre didactice din mai multe judeţe ale ţării au organizat acţiuni de protest de susţinere a învăţătoarei.

De asemenea, cazul a ajuns şi în atenţia unor politicieni, care s-au solidarizat cu învăţătoarea şi au îndemnat-o să renunţe la greva foamei.

Astfel, eurodeputatul PSD Corina Creţu s-a declarat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, solidară cu învăţătoarea Cristina Anghel, aflată în greva foamei, şi a cerut Comisiei Europene să întreprindă un demers concret şi urgent pentru salvarea vieţii acesteia. De asemenea, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a cerut delegaţilor la Congresul din 16 octombrie să aprobe un mesaj adresat Cristinei Anghel de a înceta greva foamei, "care deja îi pune viaţa în pericol", să preia revendicările învăţătoarei şi să încerce rezolvarea acestora pe cale parlamentară şi politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici