Video Iohannis: Am cerut sprijinul Franţei pentru aderarea României la spaţiul Schengen - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Paris, în cadrul conferinţei comune de la Palatul Elysee cu preşedintele Francois Hollande, că a solicitat sprijinul Franţei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen şi că şi-a exprimat încrederea că o astfel de decizie va fi adoptată curând.

1544 afișări

Klaus Iohannis a declarat că principalele repere ale relaţiei bilaterale dintre cele două state privesc cooperarea economică, în numeroase domenii, precizând că un aspect deosebit de important pentru autorităţile de la Bucureşti este cel al imaginii pe care o au, în Franţa, România şi comunitatea românească din Hexagon.

”Suntem încrezători că fapte izolate, atunci când sunt tratate cu luciditate şi moderaţie, nu pot avea un efect de durată asupra unei lungi relaţii de respect reciproc şi colaborare politică şi culturală”, a spus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a declarat că a solicitat preşedintelui Hollande sprijin în eforturile României în combaterea oricărui "discurs care reduce o relaţie solidă la clişee".

Am solicitat sprijinul Franţei pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Am exprimat încrederea că o astfel de decizie, privind aderarea României la Schengen, va putea fi adoptată cât mai curând posibil”, a precizat şeful statului.

Iohannis a mai spus că a discutat cu Hollande despre priorităţile la nivel european în lupta antiterioristă.

Am trecut în revistă cu preşedintele Hollande evoluţiile preocupante din vecinătatea estică a Uniunii Europene, şi modalităţile de sporire a apropierii unora din state de regiunea UE”, a arătat el.

Potrivit lui Klaus Iohannis, Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru România, obiectivul principal fiind încurajarea parcursului european al acestei ţări, printr-un sprijin cât mai consistent la nivel european, în implementarea acordului de asociere.

Iohannis a afirmat că a avut o discuţii cu preşedintele Hollande şi despre situaţia din Ucraina, precizând că a reiterat susţinerea fermă a României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional.

Iohannis a mai spus că a discutat cu preşedintele freancez despre evoluţiile economice de la nivelul Uniunii Europene şi măsurile de consolidare a creşterii economice şi ocupării forţei de muncă, exprimând sprijinul României pentru o serie de priorităţi ale agendei strategice a Uniunii, cu accent pe creşterea investiţiilor şi reducerea şomajului.

”Acesta este şi un mod de a sublinia, o dată în plus, faptul că voi continua să consider relaţia cu Franţa drept o prioritate, din care va decurge, în mod firesc, cred, necesitatea asigurării unui dialog permanent”, a declarat în final preşedintele României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici