Iohannis: Generalul Daniel Petrescu este noul şef al Statului Major al Apărării / Vor fi cumpărate încă cinci avioane F-16

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, numirea generalului Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, după trecerea în rezervă a generalului Nicolae Ciucă.

6189 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Generalul Daniel Petrescu este noul şef al Statului Major al Apărării / Vor fi cumpărate încă cinci avioane F-16

Foto: Defense.ro

„O temă foarte importantă pentru funcţionarea Armatei, am avut azi pe ordinea de zi avizarea noului Şef al Armatei, în persoana generalului Daniel Petrescu, care a fost avizat favobrabil pentru funcţia de Şef al Statului Major al Armatei”, a anunţat Klaus Iohannis, după şedinţa CSAT.

Numirea generalului Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Armatei vine în contextul în care Nicolae Ciucă s-a retras de la conducere şi a trecut în rezervă, după ce a devenit ministrul al Apărării în Guvernul Orban.

Executivul Orban a fost învestit în urma demiterii Guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură.

Klaus Iohannis anunţă că CSAT a avizat achiziţia a încă cinci avioane F-16

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că la şedinţa CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F16, fiind vorba despre o achiziţie de peste 100 milioane de euro.

„Am discutat astăzi (miercuri - n.r.) în ceea ce priveşte achiziţiile pentru Armată. E vorba de a achiziţiona încă 5 avioane F16. Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat faborabil pentru achiziţii mai mari de 100 milioane de euro. E nevoie de aprobarea Parlamentului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că o altă temă abordată în Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost continuarea alocării de către România a 2% din PIB pentru apărare.

„O a doua temă este faptul că România e în continuare hotărâtă să aloce 2% din PIB pentru apărare. În rest, eu sunt un adept al Alianţei NATO puternice şi voi reitera importanţa unei abordări car educe la o alianţă puternică şi unită”, a completat Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
stat,
major

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici