Iohannis o critică pe Sorina Pintea pentru „controalele demonstrative” din spitale: E revoltător că a pornit o campanie de imagine/ Reacţia ministrului Sănătăţii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Cotroceni, că i se pare revoltător faptul că ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a pornit mai degrabă o campanie de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară.

979 afișări
Imaginea articolului Iohannis o critică pe Sorina Pintea pentru „controalele demonstrative” din spitale: E revoltător că a pornit o campanie de imagine/ Reacţia ministrului Sănătăţii

Iohannis despre unul dintre cei mai activi miniştri ai lui Dăncilă: E revoltător că a pornit o campanie de imagine

„Mă bucur să vă înmânez distincţiile acordate cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, o zi care merită sărbătorită, dar care a fost transformată de decidenţii guvernamentali într-un spectacol îndoielnic, cu pedepse şi controale demonstrative. Eu cunosc foarte bine sistemul de sănătate din România, am fost pacient în spitale publice din ţară şi ştiu cu ce se confruntă medicii şi asistentele medicale, cercetătorii şi tot personalul din acest sistem.

Am vizitat spitale publice şi private şi centre de cercetare medicală şi am văzut oameni care, lucrând în condiţii precare, încearcă să-şi facă bine meseria, în ciuda piedicilor cu care se confruntă. Aceştia sunt oamenii către care îmi îndrept aprecierea şi recunoştinţa, indiferent unde lucrează. Dumneavoastră, cei prezenţi astăzi aici, reprezentaţi spitale şi institute medicale cu tradiţie, cu vechime de peste 50 de ani, al căror atribut comun îl constituie perseverenţa de a salva pacienţii, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă sistemul sanitar în România”, a afirmat Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare a unor instituţii din domeniul medical.

Şeful statului a adăugat că guvernarea PSD este un eşec de la un capăt la altul, inclusiv în domeniul medical şi că s-a ales praful de promisiuni social-democraţilor cu privire la construirea de noi spitale şi modernizarea celor existente.

„Din păcate, actuala guvernare PSD este un eşec de la un capăt la altul. PSD a promis românilor nu mai puţin de 8 spitale regionale şi un spital republican. A promis, de asemenea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb în programul de guvernare, asumat şi votat în Parlament. Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu, ca şi în economie, educaţie, infrastructură, şi de promisiunile în domeniul sănătăţii s-a ales praful. Agenda publică este acaparată de peste doi ani de problemele personale ale liderilor PSD certaţi cu justiţia, timp în care cetăţenii suferă tot mai mult de pe urma incompetenţei guvernanţilor”, a completat Iohannis.

Acesta a mai spus că Sorina Pintea a pornit o campanie de imagine prin spitalele din România, ceea ce i se pare „revoltător”, iar guvernanţii nu fac nimic să îi ajute pe angajaţii din sistemul sanitar.

„Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale? În ciuda scandalurilor zilnice prin care se încearcă să se obţină capital de imagine pentru Guvern, cei mai mulţi medici şi asistente medicale sunt şi rămân profesionişti, şi încă de cea mai bună calitate. Ce fac guvernanţii ca să îi ajute? Mai nimic, în afara unor excese de autoritate prin care încearcă să acopere lipsa de acţiuni concrete menite să sprijine domeniul sănătăţii. Nici în domeniul resurselor umane din sănătate obiectivele asumate de guvernanţi nu au fost îndeplinite, în pofida promisiunilor din perioada electorală”, a explicat Klaus Iohannis.

Reacţia şefului statului vine după ce ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a făcut în ultima perioadă mai multe controale la diferite spitale din ţară, între care se numără, Spitalul Judeţean Constanţa, Spitalul Judeţean Târgu-Jiu şi a trimis o echipă a Direcţiei de Sănătătate Publică şi la Spitalul Elias din Capitală.

Pintea: Nu avem nevoie de ajutorul preşedintelui, ne descurcăm foarte bine cu programul de guvernare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, în replică la acuzaţiile preşedintelui că-şi face campanie de imagine prin spitale, că oamenii nu sunt revoltaţi de verificările pe care ea le face în spitale, precizând că oricum nu are nevoie de ajutorul preşedintelui.

"Eu am spus că ar trebuie să îşi aleagă cu atenţie consilierii în sănătate. Spune că ştie cu ce se confruntă sistemul de sănătate ca fost pacient, ca fost, ca a vizitat spitale, dar spunea că sistemul are dificultăţi. Sunt surprinsă, a aflat abia acum despre dificultăţile cu care se confruntă sistemul? Spune că fac o campanie revoltătoare de imagine. Să ştiţi că oamenii nu sunt revoltaţi, când alţii, e adevărat, de altă culoare politică făceau acelaşi lucru, preşedintele i-a apreciat. Observ că are alte unităţi de măsură în domeniul sănătăţii. Pe de altă parte, nu avem nevoie de ajutorul preşedintelui, ne descurcăm foarte bine cu programul de guvernare. Cred că ştie că s-au majorat salariile pentru că e un lucru evident, de la 1 martie, este clar. Cred că ştie că bugetul pentru investiţii al Ministerului Sănătăţii a crescut cu 84%. De altfel eu sunt în Braşov astăzi împreună cu cei de la spitalul Judeţean să discutăm despre o investiţie care a demarat în 8 aprilie, lansată de guvernul României. Deci cred că ştie, dar eu l-aş ruga frumos să nu ne încurce, adică dacă acum a observat că sistemul are dificultăţi e bine", a declarat Sorina Pintea, la România Tv.

Ministrul Sănătăţii l-a ironizat pe preşedinte, precizând că e bine că şeful statului a aflat acum de problemele din spitale şi l-a invitat să vadă personal care e situaţia. Sorina Pintea a precizat că va continua controalele în spitale.

"Probabil că preşedintele are sistemul lui de sănătate. Noi avem sistemul nostru, sistem pe care îl vedem şi pe care trebuie să îl ajutăm, să îl modernizăm, să avem grijă de ce cei care lucrează în sistem, noi asta facem, nu prea vorbim e adevărat. Deci asta urmează, în continuare voi face acele controale pentru că susţin tot ce am spus despre Constanţa şi am fost acolo şi e real, adică lucrurile s-au şi văzut, mie nu îmi place sistemul acesta, eu de aceea, nu eu, guvernul României, PSD are un program de guvernare va moderniza acest sistem şi care funcţionează, programul funcţionează, merge înainte. În ceea ce priveşte fondurile europene, sigur au existat şi există încă întârzieri în accesarea legat de spitale regionale, dar nu pentru că nu vrem să le accesăm, cele care ne sunt puse la dispoziţie acum, în această etapă, le vom accesa. E vorba de construcţia unor spitale regionale care costă aproximativ 400 de milioane de euro. Deci lucrurile sunt mai complexe", a mai declarat Sorina Pintea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici