IPJ Arad răspunde Avocatului Poporului : Inspectoratul are în vedere un obiectiv nou de investiţii

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Arad a răspuns Avocatului Poporului după o serie de recomandări, susţinând că instituţia "are în vedere un obiectiv nou de investiţii pentru realizarea spaţiilor de cazare a persoanelor private de libertate, care să asigure toate condiţiile".

166 afișări
Imaginea articolului IPJ Arad răspunde Avocatului Poporului : Inspectoratul are în vedere un obiectiv nou de investiţii

IPJ Arad răspunde Avocatului Poporului : Inspectoratul are în vedere un obiectiv nou de investiţii (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

În urma unei vizite pe care Avocatul Poporului a făcut-o în luna noiembrie la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Arad instituţia a făcut o serie de recomandări Inspectoratului de Poliţie Arad, una dintre ele făcând referire la "asigurarea posibilităţii de aerisire a spaţiilor de reţinere prin deschiderea ferestrelor din interior, dând posibilitatea persoanelor custodiate să efectueze aerisirea ori de câte ori au nevoie", conducerea inspectoratului precizând că au fost deja făcute unele investiţii în acest sens, "respectiv aparate de aer condiţionat în fiecare cameră şi geamuri cu tâmplărie PVC la toate camerele de deţinere" dar şi că "toate geamurile au fost montate în exteriorul camerelor de deţinere, către curtea interioară a inspectoratului, sistemul de deschidere/închidere a acestor geamuri urmând a fi acţionat din exteriorul camerei de deţinere, de către poliţistul de pază şi supraveghere, la solicitarea persoanelor private de libertate", se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

De asemenea, conducerea IPJ Arad anunţă că se ia în calcul ca centrul de detenţie să fie dotat şi cu aparate TV în măsura fondurilor, dar să beneficieze şi de suplimentarea caloriferelor şi de iluminat în grupurile sanitare.

"Recomandării referitoare la identificarea posibilităţii de a asigura permanenţa asistenţei medicale în cadrul C.R.A.P. Arad, i s-a răspuns că asigurarea permanenţei asistenţei medicale în cadrul centrului ar fi o normalitate, exact ca la penitenciar, dar situaţia tuturor centrelor de reţinere şi arestare preventivă din subordinea I.G.P.R. este asemănătoare, existând sincope atât la efectuarea vizitei medicale în momentul introducerii în arest ori imediat după, cât şi în acordarea tratamentului prescris de medic persoanelor private de libertate", se arată în comunicatul de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici