Iulia Tarcea este noul preşedinte al instanţei supreme. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a Iuliei Tarcea în funcţia de Preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani, magistratul fiind singurul candidat pentru acest post.

1828 afișări
Imaginea articolului Iulia Tarcea este noul preşedinte al instanţei supreme. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Iulia Tarcea este noul preşedinte al instanţei supreme. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

La data de 9 septembrie Secţia de judecători a CSM a votat în unanimitate pentru propunerea Iuliei Tarcea în funcţia de preşedinte al instanţei supreme. Iulia Tarcea a fost vicepreşedinte al ÎCCJ dar şi judecătorul care a asigurat interimatul la conducerea instanţei supreme după plecarea Liviei Stanciu.

"Mi-am propus multe şi numai de bune intenţii. Recunosc că acum am emoţii. Am un proiect de management, este evident una dintre soluţiile pentru depunerea candidaturii", a declarat jurnaliştilor Iulia Tarcea înainte de intervul de la CSM.

Postul a rămas vacant după ce Livia Stanciu, fostul preşedinte al instanţei supreme, a cerut eliberarea din funcţie prin pensionare, ulterior preluând funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

"Ca vicepreşedinte al ÎCCJ, am făcut echipă bună cu fostul preşedinte, am avut relaţie excelentă cu celălalt vicepreşedinte. Am avut o bună relaţie cu preşedinţii de secţie. Am reusit să creez o bună relaţie între preşedinţii secţiilor şi între secţii. Am condus toate completele de 5 judecători în materie civilă. Am reuşit să creez un sistem funcţional de comunicare între cele trei secţii", le-a spus Iulia Tarcea judecătorilor din CSM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici