Izolarea din pandemie a dus la înjumătăţirea donatorilor de sânge, în Galaţi. Motivul pentru care mulţi dintre cei care vor să doneze sunt respinşi

  • Izolarea şi sedentarismul din timpul pandemiei de COVID-19 extind criza de sânge.
  • Mulţi donatorii care vin la Centrul de Transfuzii din Galaţi sunt respinşi deoarece au probleme medicale apărute în ultimul an şi care au legătură cu noul mod de viaţă.
341 afișări
Imaginea articolului Izolarea din pandemie a dus la înjumătăţirea donatorilor de sânge, în Galaţi. Motivul pentru care mulţi dintre cei care vor să doneze sunt respinşi

Numărul donatorilor de sânge a scăzut

Numărul donatorilor de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Galaţi a scăzut foarte mult în ultimul an, iar specialiştii explică aceste lucruri prin legăturile directe şi indirecte cu pandemia.

Oamenii fie s-au infectat şi nu au mai putut dona sânge, fie au alte afecţiuni provocate de sedentarism, după ce au fost nevoiţi să petreacă mai mult timp în casă. De asemenea, în ultimul an, oamenii nu au mai fost la medic pentru controale de rutină.

„Din păcate, starea lor de sănătate nu permite donarea de sânge. Ei mănâncă dezordonat, foarte gras, consumă alcool sau diferite substanţe toxice, astfel că testele la ficat sunt modificate. Am găsit foarte multe anemii, ca urmare a alimentaţiei necorespunzătoare, procese infecţioase care sunt destul de frecvente. Lumea nu se mai adresează personalului medical, ori din frică, ori este vorba despre lipsa resurselor. Noi trimitem acasă foarte mulţi donatori, avem în medie 9-10 donatori, zilnic, excluşi de la donare din motive medicale. Şi sedentarismul este un motiv. Persoanele nu mai fac mişcare, ei stau, mănâncă, se uită la televizor şi prin urmare şi starea lor de sănătate se înrăutăţeşte”, a explicat medicul Beatrice Cristian de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi.

În prezent, media zilnică de donatori este de 35 de persoane. Practic, numărul donatorilor s-a înjumătăţit, iar cantitatea de sânge este din ce în ce mai mică. De aceea, reprezentanţii centrului fac apel la gălăţeni să doneze sânge care poate salva alte persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici