Jaf armat la o sucursală BRD din Galaţi

Două persoane au jefuit, luni după-amiază, sucursala BRD din zona Portului Galaţi, după ce i-au ameninţat cu pistoale pe casier şi pe agentul de pază al unităţii, atacatorii luând din casa de bani suma de aproximativ 100.000 de lei, a anunţat Poliţia Galaţi.

323 afișări
Imaginea articolului Jaf armat la o sucursală BRD din Galaţi

Jaf armat la o sucursală BRD din Galaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene galaţi, Cristina Tatulici, incidentul a fost anunţat Poliţiei, prin 112, la ora 13.40.

Conform sursei citate, cei doi bărbaţi, care purtau cagule, au intrat în sediul băncii şi i-au ameninţat cu arma pe agentul de pază şi pe casierul unităţii. Cei doi au luat din casa de bani, care era deschisă, suma de aproximativ 100.000 de lei, după care au ieşit din sediul băncii şi au dispărut.

"Este vorba despre doi bărbaţi cu înălţimea de 1,60 metri, respectiv 1,90 metri, care erau îmbrăcaţi cu haine negre şi aveau cagule pe cap", a precizat sursa citată.

La ora transmiterii acestei ştiri, în tot municipiul au fost instituite filtre ale Poliţiei.

Banca jefuită are camere de supraveghere, Poliţia vizionează imaginile şi audiază martori

Unitatea bancară din Galaţi care a fost jefuită este dotată cu camere de supraveghere, iar la ora transmiterii acestei ştiri poliţiştii vizionează imaginile şi audiază mai mulţi martori ai incidentului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici, a declarat că poliţiştii audiază câteva persoane care se aflau în zona unde a avut loc jaful, în acelaşi timp fiind vizionate şi imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale unităţii bancare, situată în zona centrală a municipiului Galaţi, lângă port.

Ea a precizat că doar unul dintre atacatori avea pistol, cu care l-a ameninţat pe paznic, timp în care celălalt bărbat a pătruns în casierie profitând de faptul că era deschisă casa de bani.

"Recunoaştem semnalmentele celor doi atacatori după ceea ce ne-au spus casiera şi paznicul unităţii bancare. Martori sunt şi cetăţeni din afara agenţiei, care i-au văzut fugind pe cei doi bărbaţi, însă ţinem cont şi de faptul că cei doi erau mascaţi. La ora actuală, s-au instituit filtre la intrările şi ieşirile din oraş". a mai spus Cristina Tatulici.

La rândul său, Cristian Dobre, directorul sucursalei bancare unde a avut loc jaful, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în momentul incidentului în sediul băncii se aflau agentul de pază şi două funcţionare, iar sub ameninţarea armei una dintre angajate a deschis seiful.

"A deschis seiful, respectând astfel politica băncii noastre, potrivit căreia viaţa angajaţilor este mai presus decât banii", a spus Dobre.

El a precizat că angajaţii au acţionat butonul de panică imediat după comiterea jafului, iar în câteva minute la faţa locului au ajuns atât poliţiştii, cât şi angajaţi ai firmei de pază cu care unitatea are contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici