Jandarmii din Buzău au salvat un cerb rănit. Ce nume i-au pus FOTO

  • Jandarmii buzoieni au salvat un cerb care nu mai putea merge deoarece era rănit la un picior.
  • Ei au strâns bani pentru medicamente şi, cu ajutorul unui medic veterinar, l-au îngrijit.
  • Animalul a început să se recupereze şi la final va fi eliberat în sălbăticie.
521 afișări
Imaginea articolului Jandarmii din Buzău au salvat un cerb rănit. Ce nume i-au pus FOTO

Cerbul a fost tratat de un veterian, cu sprijinul jandarmilor, care au strâns bani pentru tratament FOTO Jandarmeria Română

Cerbul este îngrjit de aproape o săptămână de două angajate ale Jandarmeriei, sub îndrumarea unui medic veterinar.

Starea de sănătate i s-a îmbunătăţit după ce a primit antibiotice. Medicamentele au fost cumpărate din banii jandarmilor, iar hrana este asigurată de către reprezentanţii unui ocol silvic.

„Dupa 5 zile de îngrijiri medicale acordate cu pasiune de colegele noastre Beatrice şi Ana, sub coordonarea medicului veterinar Valentin Doană, starea de sănătate a cerbului înregistrează o evoluţie bună, astăzi reuşind să pună pentru prima dată pe pământ piciorul rănit! Plăgile infectate au fost drenate, i-au fost administrate antibiotice şi antiinflamatoare şi, pentru a ajuta organismul să se recupereze, a fost deparazitat şi vitaminizat, toate costurile medicamentelor folosite fiind suportate prin sumele de bani donate de jandarmii buzoieni.A fost vizitat permanent de reprezentanţii Gărzii forestiere şi ai Ocolului Silvic Siriu, cărora le mulţumim pentru hrana pusă la dispoziţie”, au povestit jandarmii, pe Facebook.

Cerbul a primit numele Ghica. Jandarmii l-au ales deoarece este un nume românesc, de nobil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici