Jandarmii din Cheia, judeţul Prahova, solicitaţi să intervină pentru prinderea unei ursoaice

Jandarmii şi pădurarii din staţiunea Cheia, judeţul Prahova, au fost solicitaţi să intervină după ce o ursoaică şi doi pui au intrat, în ultimele zile, în gospodării şi pensiuni şi au mâncat animalele din ograde, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1471 afișări
Imaginea articolului Jandarmii din Cheia, judeţul Prahova, solicitaţi să intervină pentru prinderea unei ursoaice

Jandarmii din Cheia, judeţul Prahova, solicitaţi să intervină pentru prinderea unei ursoaice

Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Silvice Prahova şi jandarmii patrulează prin staţiunea Cheia pentru a alunga o uroaică şi doi pui care au intrat în gospodării şi case şi au mâncat animalele din ograde.

Potrivit directorului Direcţiei Silvice Prahova, Dragoş Ciomag, zece pădurari şi aproximativ 20 de jandarmi patrulează prin staţiunea Cheia, zi şi noapte, pentru a înlătura ursoaica şi puii.

”Nu putem face nimic altceva decât să supraveghem. Păzim ursoaica. Dacă apare o înlăturăm ca să nu se întâmple ceva rău”, a declarat Ciomag.

Măsura a fost luată după ce ursoaica şi cei doi pui au intrat, în ultimele zile, în gospodării şi pensiuni şi au mâncat animalele din ograde.

”Au mâncat animale, iepuri, găini. Au intrat şi în case. Au luat chiar şi bere dintr-un frigider. Este periculos. Sunt mulţi turişti acum, ursoaica vine şi în zona de rulote. Le-am explicat şi turiştilor să nu mai le dea mâncare”, a adăugat Dragoş Ciomag

Potrivit acestuia, a fost anunţată şi Prefectura Prahova.

Şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Amatori, Valeriu Bolgiu, a declarat că trebuie luate măsuri, mai ales că există pericolul ca ursul să atace oamenii.

”Dacă omori un urs, trebuie să plăteşti despăgubiri de 45.000 de euro. Dacă ursul omoară un om, atunci statul nu dă nimic”, a declarat Bolgiu.

În Prahova există un efectiv de peste 1000 de urşi, cu mult peste cel optim, spun cei de la Direcţia Silvică Prahova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici