Jigniri în coaliţia PSD-ALDE legate de „relaxarea” cumulului de puncte pentru reţinerea permisului: „Ştiţi unde mă doare? ” / „Nu mai visaţi ameninţări”

Trei deputaţi din PSD şi ALDE au purtat, marţi, în comisia pentru transporturi, un dialog contradictoriu, presărat cu jigniri, pe tema unor amendamente legate de reţinerea permisului de conducere. Din cauza scandalului iscat, proiectul de lege a fost amânat pentru anul viitor.

1522 afișări
Imaginea articolului Jigniri în coaliţia PSD-ALDE legate de „relaxarea” cumulului de puncte pentru reţinerea permisului: „Ştiţi unde mă doare? ” / „Nu mai visaţi ameninţări”

Jigniri în coaliţia PSD-ALDE legate de „relaxarea” cumulului de puncte pentru reţinerea permisului: „Ştiţi unde mă doare? ” / „Nu mai visaţi ameninţări”

Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor a discutat, marţi dimineaţă, un proiect de lege privind circulaţia pe drumurile publice.

Deputatul PSD Alexandru Rotaru a propus un amendament potrivit căruia permisul de conducere se reţine la acumularea a 25 puncte de penalizare, faţă de 15 puncte de penalizare, aşa cum este în prezent.

Vicepreşedintele comisiei, deputatul ALDE Ştefan Alexandru Băişanu, a spus că nu susţine propunerea pentru că o asemenea „largheţe” se va traduce în şoferi care vor face ce vor pe şosele.

„Eu mi-aş dori să fie 10 (punct de penalizare pentru reţinerea permisului - n.r.). Să vă explic de ce. Haideţi să nu ne jucăm cu lucruri de genul ăsta, de la 15 la 25, eu când greşesc las carnetul la poliţie, îmi revin. Dacă lăsăm largheţea asta ne vom trezi cu oameni care vor face orice, când vor, pe şoselele patriei, gândindu-se că ne-a mai dat Parlamentul mai multe puncte”, a spus deputatul ALDE.

„Aşa nu mai susţinem, dle Băişanu, amendamentul dumneavoastră”, i-a replicat social-democratul Rotaru.

Din acel moment, discuţia a degenerat.

„Dacă nu îmi susţineţi amendamentul, domnilor de la PSD, ştiţi unde mă doare? Ştiţi unde mă doare, domnul...? Dacă dumneavoastră mă ameninţaţi că nu îmi susţineţi amendamentul, eşti penibil, da?”, i-a spus Băişanu (ALDE) lui Rotaru (PSD).

Social-democratul i-a cerut să fie cumpătat.

„Nu v-am ameninţat. Fiţi cumpătat în reacţii. Eu nu m-am adresat aşa. Aţi reţinut greşit. Dle Băişanu, nu te-am ameninţat cu absolut nimic. Nu mai visaţi ameninţări”, a spus Rotaru.

În discuţie a intervenit şi deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care a spus că social-democraţii nu i-au atacat pe cei din ALDE.

„Vă rog să rămânem în limitele bunului simţ. Când un coleg al meu de la PSD a propus un amendament, indiferent ce amendament propune, Fane, noi suntem parlamentari şi e dreptul fiecăruia să facă amendamente. Că ne plac, că nu ne plac, ăsta e apanajul Parlamentului. Nimeni nu comentează. Aş ruga să ne respectăm reciproc, să nu mai facem astfel de afirmaţii penru că colegii mei nu au făct astfel de afirmaţii faţă de ALDE sau faţă de tine personal. Vă rog să rămânem colegi”, a spus Rădulescu.

„Având imaginaţie, mi-am dat seama că Fane sunt eu. Sunt Ştefan, Alexandru, dar nu Fane. Acum, ce să zic? Mitralieră, cum să spun?”, i-a replicat Băişanu.

Deputaţii prezenţi în sală au început să râdă.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PNL Lucian Bode, a intervenit pentru aplanarea conflictului. „Nu, vă rog, până aici. Stop!”, a spus acesta.

Băişanu le-a mai transmis celor din PSD că el nu a venit în Parlament să îi fie frică.

„Nu-mi puneţi pumnul în gură, am tot dreptul să vorbesc, da? Eu am venit cu o propunere, colegii de la PSD au venit cu altă propunere. Nu am nicio problemă. Propunerea mea poate să pice. De-aia suntem parlamentari, să comentăm, fără să-i înfierăm pe cei care au făcut propuneri. În momentul în care colegul a propsu 25 de pct eu nu am comentat, am venit cu altă propunere, am spus că nu sunt de acord cu creşterea numărului. Dar pentru asta nu trebuie sa fiu înfierat, să mi se pună pumnul în gură şi să mi se spună că nu am dreptul să vorbesc, da? Colegul mi-a spus <Dacă tu nu...aşa, atunci nici noi nu-ţi susţinem>. Nu-mi susţineţi absolut nimic, nu e o problemă. Eu am venit să fac propuneri legislative, nu să-mi fie frică”, a declarat deputatul ALDE.

Din cauza discuţiilor contradictorii prelungite, membrii comisiei de Transporturi a votat ca proiectul de lege să fie amânat „ca să ne liniştim” pentru următoarea sesiune parlamentară.

„O să reluăm dezbaterile începând cu februarie 2019”, a spus preşedintele comisiei, Lucian Bode.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici