Judecarea dosarului în care Sebastian Ghiţă este acuzat de complicitate la înşelăciune, amânată

Judecarea dosarului în care Sebastian Ghiţă este acuzat de complicitate la înşelăciune a fost amânată, marţi, de instanţa supremă pentru 15 octombrie, după ce unii dintre inculpaţi au cerut un nou termen pentru a putea să îşi angajeze avocaţi.

456 afișări
Imaginea articolului Judecarea dosarului în care Sebastian Ghiţă este acuzat de complicitate la înşelăciune, amânată

Sebastian Ghiţă (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să ia marţi în discuţie recursul procurorilor împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care Sebastian Aurel Ghiţă, Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Ştefan, Mircea Daniel Nicorici şi Stela Ştefan au fost achitaţi în dosarul de înşelăciune.

La începutul judecării cauzei, unii dintre inculpaţi au cerut instanţei să stabilească un nou termen pentru începerea discuţiilor în recurs, pentru a putea să îşi angajeze avocaţi.

Instanţa a admis cererea şi a stabilit termenul de judecată în 15 octombrie.

Dosarul în care Sebastian Ghiță este acuzat de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis, în martie, o cerere a avocaţilor de declinare a cauzei, pe motiv că acesta este deputat, din decembrie 2012.

În februarie 2006, Sebastian Aurel Ghiţă, Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Ştefan, Mircea Daniel Nicorici şi Stela Ştefan au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

În 11 noiembrie 2011, Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe cei nouă, constatând că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor pentru care au fost trimişi în judecată.

Sebastian Ghiţă a fost achitat atât pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată, cât şi pentru fals în declaraţii, infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Decizia a fost atacată de procurori, dosarul a fost înregistrat în 7 februarie 2012 la Curtea de Apel Bucureşti, iar judecarea a început în 6 martie 2012. Dosarul se judecă din aprilie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa competentă să judece cauze în care sunt acuzaţi parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici