Video Jurnalul unui muncitor din Germania| De Paşte muncim. Abia seara spunem „Hristos a Înviat!”

  • Chiar daca sunt în carantină, românii au început deja să muncească pe câmp
  • Românii care lucrează în agricultură în Germania poartă măşti şi mănuşi şi păstrează distanţa
  • Duminică, românii vor sărbători Paştele abia seara, după ce vor termina munca la câmp
673 afișări
Pentru Rareş, anul acesta, sărbătoarea Paştelui e doar în suflet. E unul din românii care au plecat cu miile în ultimele zile să lucreze în Germania. Iar munca pe care o face acolo nu ţine cont de sărbători sau weekenduri.
 
„Primele zile la sparanghel verde. Asta este parcela noastră”, şi-a descris pe scurt, Rareş Bacrău, noul loc de muncă. 
 
Acesta a ajuns în urmă cu o săptămână în Germania şi, chiar dacă este în carantină, a început deja lucrul. 
 
Explică în ce constă munca sa: „Se taie la lungime şi se pune în găleată şi tot aşa. Din cauză că este mai puţin acum, facem asta cu un briceag, dar când va fi mai mult, peste o săptămână sau două, o să se facă totul cu tractorul”. 
 
Ştia că o să îl prindă Paştele la muncă, dar dorinţa lui de a strînge bani ca să işi cumpere instrumente muzicale a învins. Se află totuşi printre norocoşi. Strânge sparanghel împreună cu părinţii lui, iar în seara de Paşte vor fi împreună.
 
„Sărbătorim prin muncă. Cumva, cumva măcar seara, o să putem să celebrăm. O să celebrăm în sensul de a ciocni un ou, a mânca o prăjitură probabil, a zice un Hristos a înviat! Cu sfânta lumină nu cred că ne putem bucura, că nici cei din ţară nu cred că se vor bucura”, a spus acesta. 
 
Numai de pe Aeroportul din Cluj-Napoca au plecat în ultimele zile la muncă în străinătate peste 5000 de români.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici