Băsescu a dezvelit o statuie, spunându-i soţiei: ”Hai să-ţi fac cadou o statuie”. Sute de oameni l-au aşteptat la ieşirea din Primăria Sânnicolau Mare

Traian Băsescu a dezvelit, sâmbătă seară, la Sânnicolau Mare, o statuie a unei personalităţi locale şi a chemat-o alături de el şi pe soţia sa, a cărei zi de naştere este, spunându-i că merită o statuie întrucât este o soţie bună: ”Hai să-ţi fac cadou o statuie, că e ziua ta, meriţi o statuie!”.

1473 afișări
Imaginea articolului Băsescu a dezvelit o statuie, spunându-i soţiei: ”Hai să-ţi fac cadou o statuie”. Sute de oameni l-au aşteptat la ieşirea din Primăria Sânnicolau Mare

Băsescu a dezvelit o statuie, spunându-i soţiei: ”Hai să-ţi fac cadou o statuie”. Sute de oameni l-au aşteptat la ieşirea din Primăria Sânnicolau Mare (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE: Traian Băsescu, aşteptat de sute de oameni la ieşirea din Primăria Sânnicolau Mare

Preşedintele Traian Băsescu a fost aşteptat, sâmbătă seară, la ieşirea din sediul Primăriei Sânnicolau Mare, de câteva sute de persoane, el mergând prin mulţime şi oprindu-se pentru a da mâna cu oamenii, pe care i-a salutat, iar cu câţiva copii a făcut fotografii.

Traian Băsescu s-a întâlnit, la Primăria Sânnicolau Mare, cu autorităţile locale, iar după aproximativ o oră a ieşit din primărie, fiind aşteptat de sute de persoane strânse în centrul oraşului, care blocau practic ieşirea din primărie.

Băsescu a mers prin mulţime, pentru a ajunge la Castelul ”Nako”, unde la ora transmiterii acestei ştiri ia parte la o recepţie oferită de primarul oraşului, Dănuţ Groza (PDL).

Pe porţiunea pe care a parcurs-o prin mulţime, până la castel, Traian Băsescu şi soţia sa s-au oprit şi au dat mâna cu oamenii, salutându-i. De asemenea, şeful statului a făcut fotografii cu câţiva copii care erau acolo cu părinţii.

La un moment dat, un bărbat din mulţime i-a spus preşedintelui: ”Să ne scăpaţi de comuniştii ăştia”, şeful statului răspunzând: ”De zece ani muncesc la ei, dar şi ei la mine”.

După recepţia de la Castelul Nako, şeful statului va merge la Teatrul de vară din oraş, unde sunt adunate deja peste o mie de persoane, la festivitatea de premiere a cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Şeful statului a ajuns la Sânnicolau Mare sâmbătă seară şi a dezvelit, în centrul oraşului, statuia avocatului Nestor Oprean, spunând că acesta a marcat istoria României.

”Nestor Oprean a marcat şi istoria României, a fost la Marea Adunare de la Alba Iulia pentru înfăptuirea Unirii şi este unul dintre oamenii care au prefigurat România de astăzi. Sunt multe lucruri pe care le-a văzut pentru viitorul României şi care s-au întâmplat după 1989: respectarea dreptului de proprietate, drepturile minorităţii de a folosi limba maternă, statul de drept, ceea ce noi nu am reuşit nici până astăzi să înfăptuim definitiv. Documentul de la Alba Iulia, la care Nestor Oprean a participat, a fost atât de vizionar încât nici măcar azi nu este întru totul împlinit, dar sunt convins că va fi împlinit după ce termin eu mandatul”, a declarat preşedintele.

El a spus că alţii au muncit să facă statuia, au plătit-o, iar el o dezveleşte, ca ”o simbolistică” a trecerii sale prin oraş.

Şeful statului le-a mulţumit locuitorilor din Sânnicolau Mare pentru sprijinul pe care i l-au acordat şi pentru că au fost tot timpul alături de el.

”Mulţumesc pentru sprijjin şi pentru încrederea pe care aţi avut-o tot timpul în mine, în acest mandat formidabil de greu. Mi-a fost greu de multe ori, dar ştiind că nu sunt singur am reuşit si am pus ţara unde trebuie să fie”, a afirmat Traian Băsescu.

El a mai spus că a venit împreună cu soţia sa pentru că amândoi le datorează recunoştinţă oamenilor din Sânnicolau Mare.

”Azi este ziua ei (Maria Băsescu împlineşte 63 de ani - n.r.), se apropie şi Sfânta Maria, o vom sărbători mai târziu”, a mai spus preşedintele.

În momentul în care a mers să dezvelească statuia avocatului Nestor Oprean, şeful statului a chemat-o lângă el pe soţia sa.

”Nu vii şi tu? Hai, draga mea, să îţi fac cadou o statuie, că e ziua ta, meriţi o statuie pentru că eşti o soţie bună”, a spus Băsescu, dezvelind apoi statuia.

Înainte de acest moment, primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza (PDL), a spus, în faţa mulţimii adunate în centrul oraşului, că Traian Băsescu şi-a ţinut promisiunea făcută în campania electorală din 2009 de a reveni în localitate în calitate de preşedinte.

El a amintit că în octombrie 2009 Traian Băsescu şi-a anunţat candidatura pentru cel de-al doilea mandat în oraşul Sânnicolau Mare.

”Atunci a scris în Cartea de onoare a oraşului, în octombrie 2009, că va reveni la Sânnicolau Mare tot ca preşedinte şi şi-a ţinut promisiunea şi îi mulţumim”, a spus primarul.

Şeful statului a ajuns la Sânnicolau Mare sâmbătă seară, mergând în centrul localităţii, unde au loc Zilele oraşului, la care participă sute de oameni. Băsescu şi-a făcut cu greu loc prin mulţime şi s-a oprit să dea mâna cu mai mulţi localnici, unii dintre ei aplaudându-l.

La ora transmiterii acestei ştiri, şeful statului se întâlneşte cu membrii Consiliului Local Sânnicolau Mare, la sediul Primăriei oraşului, iar la ora 20.20 Băsescu va merge la Castelul ”Nakó”, la recepţia oferită de primarul oraşului, Dănuţ Groza (PDL).

De asemenea, la ora 21.00 Traian Băsescu va participa, la Teatrul de vară din oraş, la festivitatea de premiere a cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

În centrul oraşului au fost amenajate zeci de standuri, la care se vând de la haine, bijuterii, jucării, obiecte de artizanat, la mici, sucuri, fructe.

Zilele oraşului Sânnicolau Mare au început vineri seară cu un spectacol de muzică populară din Banat susţinut pe scena Teatrului de Vară şi continuă sâmbătă cu alte concerte, fiind programat şi un foc de artificii.

Duminică, ultima zi a evenimentului, va avea loc un program artistic denumit ”Sânmiclăuşenii au talent”, apoi vor fi din nou concerte susţinute de ansambluri folclorice din Ungaria, Germania şi România. Pe durata manifestărilor vor avea loc şi competiţii sportive.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în luna mai, la Timişoara, că ultima zi de mandat o va petrece la Sânnicolau Mare, acolo unde s-a decis să candideze pentru al doilea mandat de preşedinte.

În 3 octombrie 2009, Traian Băsescu şi-a anunţat, la Sânnicolau Mare, în prezenţa a aproximativ două mii de persoane, candidatura la Preşedinţie, în timpul unei întâlniri cu fermierii din zona de vest a ţării.

"Multă lume îmi pune întrebări şi ştiu că şi dumneavoastră aveţi întrebări. Probabil una dintre ele este dacă voi candida. Vă spun că da, voi candida", declara atunci Băsescu, adăugând că nu se aştepta să îşi anunţe candidatura la Sânnicolau Mare.

"Cel mai bun lucru e să faci lucruri la care nu te aştepţi. Eu nu mă aşteptam să îmi anunţ candidatura la Sânnicolau Mare, dar mă bucur că am făcut acest lucru în mijlocul unor oameni ca dumneavoastră. Acum ştiu că este decizia corectă", mai afirma Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici