Lanţ uman la Universitatea "Cuza" din Iaşi pentru demiterea lui Tudorel Toader | VIDEO

Mai mulţi ieşeni s-au adunat sâmbătă în Copou pentru a forma un lanţ uman în jurul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, cerând demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, rector suspendat al instituţiei de învăţământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2625 afișări
Imaginea articolului Lanţ uman la Universitatea "Cuza" din Iaşi pentru demiterea lui Tudorel Toader | VIDEO

Lanţ uman la Universitatea "Cuza" din Iaşi pentru demiterea lui Tudorel Toader | VIDEO (Imagine: Captura video)

Sâmbătă după-amiază, în preajma universităţii au fost aproximativ 100 de protestatari, care au format un "lanţ uman".

"Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", "Demisia!" şi "Tudorel, nu eşti ieşean! Marş la Dragnea-n Teleorman!", au scandat protestatarii.

Aceştia au mai strigat: "DNA să vină să vă ia!" şi "Kovesi, nu ceda! Noi suntem de partea ta!".

"Un ministru care apără interesele corupţilor, care este susţinut de o alianţă al cărei unic scop este slăbirea independenţei justiţiei şi care nu are nicio problemă că în fruntea ţării se află un condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi o persoană trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă, un înalt demnitar care este dispus să accepte orice „comandă” pentru a-şi păstra funcţia, care încropeşte un raport oficial pe baza unor informaţii nedovedite, rostogolite de persoane aflate în faza de cercetare, nu are ce căuta în fruntea Ministerului Justiţiei! În plus, Tudorel Toader, în calitatea sa de Rector al celei mai vechi universităţi din ţară, reprezintă o sfidare la adresa mediului academic din oraş şi din ţară", au precizat organizatorii pe Facebook.

Printre cei care au chemat ieşenii la protestul de sâmbătă este şi deputatul USR Iaşi Cosette Chichirău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici