Licitaţia pentru vânzarea Cantonului Jepi din Bucegi a fost amânată

Licitaţia organizată, vineri, de Primăria Buşteni, pentru vânzarea Cantonului Jepi din Bucegi şi a terenului aferent, de 500 de metri pătraţi, cu preţ de pornire de 22.000 de euro şi la care s-au prezentat şapte ofertanţi a fost amânată din cauza unor "neconcordanţe în documentele cadastrale".

848 afișări
Imaginea articolului Licitaţia pentru vânzarea Cantonului Jepi din Bucegi a fost amânată

Licitaţia pentru vânzarea Cantonului Jepi din Bucegi a fost amânată

Licitaţia publică cu strigare pentru vânzarea Cantonului Jepi a fost programată vineri, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei Buşteni.

Potrivit Magdalenei Pintec, angajat a Primăriei Buşteni care a fost desemnată prin vot al Consiliului Local secretar al comisiei de licitaţie, din cele 15 persoane care au cumpărat caietul de sarcini aferent licitaţiei, şapte ofertaţi s-au prezentat la procedura de atribuire organizată la sediul primăriei.

Licitaţia a fost amânată, însă, după ce Primăria Buşteni, care vineri a cerut un nou extras de carte funciară a imobilului, a constatat că "a apărut o suprapunere cu un alt număr cadastral", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Magdalena Pintec.

Aceasta a explicat că pentru acelaşi teren există două numere cadastrale, motiv pentru care licitaţia nu s-a mai putut desfăşura, iar procedura a fost amânată până la o dată care va fi stabilită ulterior, "după clarificarea juridică a situaţiei".

Reprezentanta Primăriei Buşteni nu a putut preciza când anume ar putea fi stabilită o nouă licitaţie, explicând doar că trebuie adoptată o nouă hotărâre a Consiliului Local pentru organizarea procedurii de vânzare.

Cantonul Jepi, o clădire veche de peste o sută de ani, situată la aproape 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, a fost scos la vânzare de Primăria Buşteni, preţul de pornire a licitaţiei pentru imobil şi 500 de metri pătraţi de teren aferent fiind de 22.000 de euro.

Imobilul, situat la aproape 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, este format din două construcţii administrative, una de 72 de metri pătraţi şi una de 28 de metri pătraţi şi are un teren de 500 de metri pătraţi.

Cantonul se află în proprietatea privată a oraşului Buşteni, iar decizia de vânzare a imobilului a fost luată printr-o hotărâre a Consiliului Local adoptată în 22 iulie şi publicată pe site-ul administraţiei locale, fără a fi însoţită de o expunere de motive şi raport de specialitate.

Contactat telefonic şi întrebat de ce este scos la vânzare cantonul, viceprimarul oraşului Buşteni, Nae Savel, afirma că acest imobil este "într-o stare avansată de degradare", fără a dori însă să facă alte precizări.

În şedinţa în care a fost aprobată scoaterea la licitaţie a "Cantonului Schiell", consilierii locali din Buşteni au aprobat, de asemenea, vânzarea la licitaţie a altor bunuri imobile.

Astfel, este scos la vânzare un imobil de pe strada Aleea Silva din Buşteni, clădirea având o suprafaţă de 189 de metri pătraţi şi teren de 267 de metri pătraţi. Iniţial, preţul de pornire a licitaţiei a fost de 90 de euro metrul pătrat, acest preţ fiind scăzut, prin vot al consilierilor, la 70 de euro metrul pătrat.

Tot Consiliul Local Buşteni a adoptat o hotărâre prin care concesionează pentru o perioadă de 49 de ani, prin încredinţare directă, 2.000 de metri pătraţi de păşune alpină, teren situat pe Platoul Bucegi, la Vârful Babele, cu suma de 22.000 de euro.

"Cantonul Jepi" a fost ridicat la începutul secolului trecut şi era folosit ca punct intermediar în traseul unui funicular care transporta lemn de pe munte către fosta fabrică de hârtie de la Buşteni.

Cantonul a funcţionat ca refugiu pentru salvamontişti, iar de aproape zece ani este în paragină.

Imobilul este amplasat în Parcul Natural Bucegi, la altitudine de 1960 de metri, iar la acesta se ajunge din drumul judeţean 713, de la complexul Piatra Arsă, distanţa de la acest complex până la canton putând fi parcursă pe jos, în cel mult jumătate de oră. În zonă se află cea mai mare rezervaţie de jnepeni din Bucegi, iar chiar pe lângă construcţie trece traseul montan Jepii Mari, care leagă oraşul Buşteni de complexul Piatra Arsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici