Liderul deputaţilor USR: Este dezamăgitoare atitudinea Guvernului faţă de Justiţie

Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a afirmat, luni, că USR a formulat mai multe amendamente la proiectul de buget, pentru suplimentarea fondurilor în domeniul Justiţiei, însă atitudinea Guvernului este dezamăgitoare şi deşi au susţinut această cauză înainte, acum, o abandonează.

507 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor USR: Este dezamăgitoare atitudinea Guvernului faţă de Justiţie

Liderul deputaţilor USR: Este dezamăgitoare atitudinea Guvernului faţă de Justiţie

„Să ne înţelegem: fără bani niciun domeniu nu poate funcţiona decent. În felul ăsta vom scăpa de MCV la calendele greceşti... Fără a aloca suficiente fonduri pentru justiţie nu putem avea mari pretenţii acest domeniu. USR a formulat mai multe amendamente prin care am solicitat suplimentarea alocărilor bugetare pentru Ministerul Justiţiei şi Pachetul General în vederea creşterii numărului de posturi pentru serviciul de probaţiune, astfel cum tocmai se angajase Guvernul în luna noiembrie, pentru încadrarea unor judecători, procurori, grefieri şi auditori de justiţie, pentru achiziţii şi dotări urgente pentru instanţele judecătoreşti, pentru plata specialiştilor antifraudă trecuţi de la MFP la DIICOT şi DNA, pentru dotări absolut necesare desfăşurării activităţii de urmărire penală, pentru plata expertizelor, pentru achiziţia de mijloace tehnice moderne care să ajute DNA şi DIICOT în lupta cu infracţionalitate”, a scris liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, luni, pe Facebook.

Stelian Ion a spus că deşi PNL a susţinut această cauză de-a lungul timpului, la alcătuirea bugetului au abandonat-o.

„Observ cu tristeţe că Justiţia a fost sedusă şi abandonată de politicieni. Deşi tema justiţiei a fost o temă centrală pentru PNL în ultimii ani, de ea s-a ales praful în momentul alcătuirii bugetului de stat. Justiţia fost bună de adus voturi când era invocată continuu, este nesuferită când cere bani ca să poată supravieţui”, a precizat el.

Deputatul USR a mai spus că minitrul Finanţelor, Florin Cîţu, a fost foarte reticent în această privinţă, iar atitudinea Guvernului este de neînţeles.

„Ministrul finanţelor publice a fost însă foarte reticent faţă de aceste amendamente şi ne-a comunicat că pe acest domeniu nu ni se vor accepta amendamente. Ministrul Justiţiei şi Procurorul General au o misiune foarte grea în aceste condiţii. Este dezamăgitoare şi de neînţeles pentru mine această atitudine. Sper doar ca la prima rectificare bugetară lucrurile să se îndrepte, pentru că altfel, Justiţia se va împotmoli de tot şi toată lupta asta pe care am dus-o în sprijinul Justiţiei, al statului de drept se transformă într-o vorbă goală”, a conchis Stelian Ion.

Guvernul va analiza, în şedinţa de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114.

Totodată, Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului se va reuni, luni, de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici