LITORAL 2021. Sezonul estival începe la 1 iulie la Mamaia Nord. Şezlongurile, beach-barurile şi baldachinele vor lipsi de pe plajă

  • Antreprenorii din staţiunea Mamaia nu vor putea folosi plajele până la 1 iulie
  • Preluarea plajelor de către ABADL necesită timp, chiar dacă proiectul va fi gata la timp
  • George Ţicu, antreprenor, estimează pierderi de aproximativ 30% din cauza acestor întârzieri
9203 afișări
Imaginea articolului LITORAL 2021. Sezonul estival începe la 1 iulie la Mamaia Nord. Şezlongurile, beach-barurile şi baldachinele vor lipsi de pe plajă

Sezonul estival începe la 1 iulie în zona Mamaia-Nord. Şezlongurile, beach-baruri şi baldachinele vor lipsi de pe plajă

Pe lângă restricţiile care par a nu mai avea sfârşit, antreprenorii din staţiunea Mamaia au primit o altă veste proastă.

Sectorul de plajă ce începe din centrul staţiunii Mamaia, şi se termină în  Mamaia Nord, nu va putea fi folosit până la 1 iulie. Practic, sezonul estival nu mai începe în iunie, aşa cum erau obişnuiţi turiştii, ci în luna iulie.

Abia după 1 iulie vei găsi şezlonguri, beach-baruri şi baldachine în zona de cluburi, după ce întreaga zonă a fost supusă unui proces de înnisipare

George Ţicu este antreprenor şi aştepta ca anul acesta să poată folosi sectorul de plajă nou ce se află în faţa restaurantului pe care îl administrează. Din păcate nu va putea folosi nici măcar plaja veche pe care are contract de închiriere.

„Practic ne simţim ca într-un ring de box şi în fiecare zi primim câte o nouă lovitură, ba de la primărie, ba de la ABADL, ministerul sănătăţii şi aşa mai departe. Noi estimăm cred undeva la vreo 30% pierderi din încasările pe care le făceam în mod normal, pierdem weekend-ul de Rusalii, sunt mai multe evenimente pe care le vom pierde”, a afirmat George Ţicu, administrator de plajă şi restaurant din Mamaia.

Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral a notificat toţi operatorii economici ce îşi desfăşoară activitatea în sectoarele de plajă ce fac parte din proiectul de înnisipare, că nu vor putea să-şi amenajeze plajele până la 1 iulie. Drept recompensă, aceştia vor fi scutiţi de plata chiriei pentru 76 de zile.

„Predarea plajei se face printr-un proces mai amplu în care sunt implicate mai multe autorităţi şi care nu este în controlul nostru. Suntem interesaţi şi noi, ca şi clientul să redăm plaja cât mai repede turiştilor”, a spus şi Cătălin Creţu, manager Boskalis România

Chiar dacă proiectul de înnisipare se termină pe 15 mai, strângerea şantierului şi predarea lucrării către ABADL necesită timp.

„Dacă plaja se va preda la 1 iulie, cu probabilitate va începe (sezonul) în 15-20 iulie. Sincer este târziu, dar pentru turismul local şi pentru noi operatoriii şi pentru organizare, pentru a pune la punct toate dotările”, a menţionat antreprenorul Roberto Tortor.

Un operator economic are nevoie de minim şapte zile pentru a-şi amenaja sectorul de plajă pe care îl adimistrează.

Proiectul de înnisipare este finanţat de către Uniunea Europeană, iar prealuarea plajelor înseamnă verificarea a 6950 de metri liniari de nisip.

În medie, plajele din Mamaia au acum aproximativ 150 de metri lăţime, dar există şi unele sectoare unde acestea depăşesc 300 de m lăţime.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici