Litoral 2021. Sezonul pentru turişti va veni cu cearceaful pe plajele din Mamaia Nord

  • Noile plaje de pe litoral nu vor putea fi exploatate de antreprenori în acest sezon
  • Înnisiparea îi va distanţa pe cei cu şezlonguri de intrarea în apă
  • George Ţicu, antreprenor, speră să se găsească o soluţie de compromis pentru a putea folosi noul teren
  • România se îmbogăţeşte cu peste 200 de hectare de plajă în urma înnisipării
52555 afișări
Imaginea articolului Litoral 2021. Sezonul pentru turişti va veni cu cearceaful pe plajele din Mamaia Nord

Cu cearceaful pe plajele din Mamaia Nord. Înnisiparea îi va distanţa pe cei cu şezlonguri de intrarea în apă

Înnisiparea aduce kilometri de plajă litoralului românesc care nu pot exploataţi anul acesta de către antreprenori. Zona care curpinde cele mai renumite cluburi de la malul mării ar putea fi împânzită de cearceafuri.

Bungalourile şi şezlongurile ce se închiriază şi cu 100 lei de zi vor rămâne la câţiva zeci de metri de apă.

George Ţicu, antreprenor, are un restaurant în Mamaia Nord şi o plajă cu beach-bar.  Anul acesta îşi dorea să construiască un nou bar, dar înnisiparea şi documentele ce intabulare i-au dat planurile peste cap.

Suprafaţa plajei pe care o administrează s-a dublat. Cei 40 de metri în plus, nu vor putea aduce profit deocamdată.

„Totuşi sperăm să se găsească o soluţie de compromis să putem să folosim cumva şi acel teren, că vă daţi seama că acum dacă un client vine la noi şi ne plăteşte un preţ pentru un şezlong de să zic 60 lei, 50 lei pe weekend, trebuie să meargă 40 de m ca să ajungă la apă, şi-n acei 40 de metri pe care trebuie să-i parcurgă, trebuie să facă slalom printre turiştii cu prosop”, semnalează George Ţicu, manager beach bar.

Dan consideră că nu mai suntem în anii 90 unde oamenii veneau la plajă cu cearceaful şi cu pătura, iar toate aceste noi plaje ar trebui să fie amenajate cât mai curând pentru turişti.

„E ceva foarte ciudat să pui o zonă exclusivistă, cum e cea de cluburi, lângă o zonă cu cearceafuri şi de oameni care nu au posibilităţile celor din cluburi.”, spune un turist.

„N-ar fi o problemă distanţa de 60 de m, mai mult...da, 60 e ok, dar decât cearceaf”, a afirmat un alt turist.  

„Ai merge cu cearceaful la plajă acolo? Nu, n-aş merge.”, este răspunsul ferm al unei alte persoane întrebate despre această posibilitate. 

În urma procesului de înnisipare, România se îmbogăţeşte cu peste 200 de hecatre de teren.

Însă aceste noi sectoare de plajă nu vor putea fi închiriate până când nu se intabulează şi sunt înscrise în proprietatea statului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici