Lucian Diniţă, numit consilier al lui Carmen Dan, ca ”act de reparaţie” pentru cariera sa

Colonelul în rezervă Lucian Diniţă a fost numit vineri consilier al ministrului Afacerilor Interne ca ”act de reparaţie faţă de cariera sa profesională” după ce a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi a fost achitat definitiv. El a condus Poliţia Rutieră 5 ani.

2608 afișări
Imaginea articolului Lucian Diniţă, numit consilier al lui Carmen Dan, ca ”act de reparaţie” pentru cariera sa

Lucian Diniţă, numit consilier al lui Carmen Dan, ca ”act de reparaţie” pentru cariera sa

Ministerul de Interne anunţă, într-un comunicat remis MEDIAFAX, numirea în funcţia de consilier al ministrului de Interne Carmen Dan a colonelului în rezervă Lucian Diniţă, pensionat în 2016 după ce a fost trimis în judecată de DNA.

Diniţă a fost achitat între timp, motiv pentru care s-a considerat că ”valorificarea experienţei sale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne reprezintă un câştig pentru instituţie şi inclusiv un act de reparaţie faţă de cariera sa profesională”, se mai spune în documentul citat.

Lucian Diniţă a lucrat timp de 25 de ani în Poliţia Română, iar în perioada 2009-2014 a condus Direcţia Poliţie Rutieră.

Activitatea noului consilier va viza domeniul ordinii publice.

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat definitiv pe Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, în februarie 2019, în dosarul în care a fost acuzat că a primit un miel, doi curcani şi cinci păstrăvi de la un om de afaceri, pentru ca acesta să poată obţine după 30 de zile permisul de conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici