Ludovic Orban nu garantează majorarea alocaţiilor: Se vor dubla în luna august dacă sunt bani / Cîţu: Măsura nu a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare

Ludovic Orban a declarat că alocaţiile se vor dubla în luna august dacă vor exista resursele financiare necesare, precizând că iniţiativa PSD este un demers populist, dar şi că „nicăieri în lume nu s-au dublat alocaţiile de două ori în acelaşi an”.

1439 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban nu garantează majorarea alocaţiilor: Se vor dubla în luna august dacă sunt bani / Cîţu: Măsura nu a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare

Orban, despre majorarea alocaţiilor: Se vor dubla dacă sunt bani

„Şi dacă am fi vrut nu am fi putut mări alocaţiile pentru că Legea bugetului era deja publicată, intrată în vigoare, la momentul la care a fost promulgată legea de creştere a alocaţiilor (...) A venit PSD şi a dublat alocaţiile în al doilea an 2019, un demers populist, care arată ce potenţial periculos care există în Parlament. În nicio ţară civilizată din lumea asta, în care oamenii au o educaţie economică, dacă vine un partid şi promite dublarea pensiilor sau dublarea aloaţiilor, partidul acela nu este luat în serios pentru că orice om de bun simţ ştie că lucrul respectiv nu este realizabil din punct de vedere economic şi bugetat. Nu există nicăieri în lumea asta să dublezi de două ori într-un an alocaţiile pentru copii”, a afirmat Ludovi Orban, pentru Hotnews.ro.

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august.

Cîţu: Dublarea alocaţiilor nu a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spune că susţine „100% afirmaţiile lui Ludovic Orban”, conform cărora evoluţia economiei va influenţa dinamica cheltuielilor cu asistenţa socială, precizând că dublarea alocaţiilor nu a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare.

„Premierul României a făcut o declaraţie pe care o susţin 100%. Dinamica creşterilor cheltuielilor cu asistenţa socială este condiţionată, că în orice ţară din lume, de evoluţia economiei şi a încasărilor la buget. Mai ales în situaţia României unde 2/3 din chletuieli curente sunt salarii şi asistenţă socială. În plus, dublarea alocaţiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare - venituri mai mari decât cele bugetate şi/sau reduceri de cheltuieli”, arată ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, din primul moment, el a căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor.

„Am căutat sursă de finanţare. Nu am găsit-o. Nu există. Am făcut la fel pentru amendamentul introdus în Parlament care dublează alocaţiile. Nici acolo nu am găsit sursă de finanţare. Iresponsabilitate maximă din partea socialiştilor care în disperarea de a-şi salva imaginea sunt gata să arunce în aer România. Guvernarea PNL este una responsabilă. Venim cu soluţii atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cât şi pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile şi populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”, explică ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
alocaţii,
dublare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici