Luni este cea mai grea probă a bacalaureatului la care se prezintă toţi cei peste 200.000 candidaţi

Luni este cea mai grea probă a bacalaureatului, la proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină urmând să se prezinte toţi cei peste 200.000 de candidaţi, de aceea miza pentru ca greva din învăţământ să fie în această zi a fost foarte mare.

63 afișări
Imaginea articolului Luni este cea mai grea probă a bacalaureatului la care se prezintă toţi cei peste 200.000 candidaţi

Luni este cea mai grea probă a bacalaureatului la care se prezintă toţi cei peste 200.000 candidaţi (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

"Mâine (luni - n.r.) este cea mai grea zi a bacalaureatului oral, respectiv proba de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, la care participă toţi candidaţii. Este o premieră în sistemul educaţional din România, întrucât proba de luni are două etape, prima constând dintr-o audiţie a unui text şi explicarea lui şi o probă scrisă, care vizează înţelegerea unui text scris. La proba de luni vor fi prezenţi toţi cei peste 200.000 de candidaţi", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

În aceste condiţii, Daniel Funeriu s-a asigurat, cel puţin la nivel declarativ, că inspectorii generali au organizat testul, astfel încât profesorii care în octombrie au cerut să participe la bacalaureat, dar care s-au răzgândit din cauza grevei, să poată fi înlocuiţi.

De marţi, bacalaureatul se va desfăşura normal, conform vechii proceduri de susţinere a probei orale.

Cu privire la desfăşurarea orelor în şcoli, aceasta este o problemă locală, astfel încât profesorii care sunt în grevă aveau obligaţia să le comunice elevilor să nu vină la cursuri sau să ceară altor colegi să îi înlocuiască.

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, a anunţat duminică, după videoconferinţa cu inspectorii şcolari judeţeni, că potrivit raportărilor de la inspectoratele şcolare judeţene, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, care începe luni, 31 mai, se va desfăşura în condiţii normale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici