Lupaşcu la CSM către Băsescu: În loc să ajutaţi justiţia, dumneavoastră o înfundaţi mai adânc

Judecătorul Dan Lupaşcu, membru CSM, i-a reproşat, joi, preşedintelui Traian Băsescu, că nu a căpătat îndemânarea de a conduce şedinţele CSM, spunându-i că, în loc să ajute justiţia, "care merge din ce în ce mai prost", acesta o înfundă şi mai adânc.

319 afișări
Imaginea articolului Lupaşcu la CSM către Băsescu: În loc să ajutaţi justiţia, dumneavoastră o înfundaţi mai adânc

Lupaşcu la CSM către Băsescu: În loc să ajutaţi justiţia, dumneavoastră o înfundaţi mai adânc (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Lupaşcu i-a spus şefului statului că, potrivit Constituţiei, preşedintele prezidează lucrările CSM în şedinţele la care participă.

"Se pare însă că dumneavoastră nu aţi căpătat încă îndemânarea de a conduce şedinţele CSM", i-a spus Lupaşcu preşedintelui.

El a mai arătat că preşedintele a venit, de fapt, la CSM pentru a transmite un mesaj, lucru reglementat de Constituţie, în sensul că şeful statului adresează mesaje doar Parlamentului.

Lupaşcu a mai spus că şi-ar fi imaginat că la şedinţa CSM va avea loc o discuţie între magistraţi şi şeful statului.

"Justiţia merge din ce în ce mai prost şi, din păcate, în loc să o ajutaţi, dumneavoastră o înfundaţi mai adânc", i-a reproşat Lupaşcu preşedintelui.

În replică, Băsescu a spus că el doar îşi face datoria şi că nu poate fi partener cu justiţia dacă instanţele nu funcţionează.

Preşedintele a adăugat că trebuie aplicate deciziile de pensionare şi că soluţia unor interimate nu este cea mai potrivită.

Lupaşcu a replicat că CSM încă nu a apucat să se exprime în legătură cu situaţia din justiţie, că sunt "60 de colegi în situaţia de pensionare" şi că mandatul lui Nicolae Popa la conducerea ICCJ a expirat la o dată de la care nu a fost timp pentru o şedinţă CSM.

Judecătorul a mai spus, legat de problema pensionării, că a constatat că unii magistraţi pensionaţi solicită revenirea în magistratură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici