Se inaugurează Metroul din Drumul Taberei. Magistrala M5 se deschide marţi, 15 septembrie, în prezenţa lui Iohannis

  • Magistrala de metrou M5 se inaugurează marţi, 15 septembrie, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode
  • La evenimentul de deschidere, care are loc la staţia Eroilor, vor fi prezenţi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Orban
  • Linia are 10 staţii, întinse pe 7 kilometri
  • Timpul de aşteptare între trenuri va fi de maxim 90 de secunde
  • Sistemele de comunicaţii de pe M5 vor reduce consumul de energie cu 30%
5087 afișări
Imaginea articolului Se inaugurează Metroul din Drumul Taberei. Magistrala M5 se deschide marţi, 15 septembrie, în prezenţa lui Iohannis

Sursa foto: Mediafaxfoto

Magistrala 5 Râul Doamnei - Eroilor 2 este finalizată şi va fi inaugurată marţi, 15 septembrie. La eveniment şi-a anunţat prezenţa, în ultimul moment, şi preşedintele Iohannis. Deşi nu are un rol direct, şeful statului se va alătura membrilor Guvernului liberal, premierului Orban şi ministrului Transporturilor Lucian Bode, pentru a marca acest moment care coincide cu perioada campaniei electorale pentru alegerile locale. Evenimentul are loc, marţi, la ora 12.00, la Staţia de metrou „Eroilor”.

 

Declaraţii de presă susţinute de Preşedintele Klaus Iohannis, dupa participarea la darea în folosinţă a magistralei de metrou M5 (Eroilor- Drumul Taberei)

Declaraţii de presă susţinute de Preşedintele Klaus Iohannis, dupa participarea, alături de premierul Ludovic Orban si ministrul Transporturilor, Lucion Bode, la darea în folosinţă a magistralei de metrou M5 (Eroilor- Drumul Taberei)

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 15 septembrie 2020

 

Vei călători pe linia ale cărei 10 staţii sunt cele mai moderne din Bucureşti. M5 este dotată cu sisteme de comunicatii care vor reduce consumul de energie cu 30%.

Datorită acestor sisteme, trenurile vor veni in staţie la fiecare 90 de secunde, chiar si la 60 de secunde. Linia de metrou are 10 staţii întinse de la Eroilor până la Râul Doamnei pe 7 kilometri. Proiectul a costat 3,2 miliarde de lei şi a obţinut zilele trecute aprobarea din partea ISU, iar linia se deschide începând de azi.

LUDOVIC ORBAN - premier: Metroul din Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie. Iar semnarea procesului verbal de recepţie în momentul de faţă mai depinde de doar câteva obiecţii din partea ISU (taie!!) pentru care se lucrează. Rezolvarea acestor obiecţii se va face într-un timp scurt de ordinul zilelor. Nu de ordinul săptămânilor sau lunilor cum am auzit speculaţii. 

Ministrul Transporturilor a precizat pe Facebook că inaugurarea şi deschiderea traficului pentru călători va avea loc marţi, 15 septembrie, de la ora 12.00.

LUCIAN BODE – ministrul Transporturilor: S-au semnat cele două procese-verbale de către comisiile de specialitate, şi anume, cel de recepţie la terminarea lucrărilor şi cel de punere în funcţiune (PIF) a acestui obiectiv. Suntem pregătiţi să dăm în trafic cu călători linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. Aşa cum aţi spus, după semnarea celor două procese verbale, am anunţat public că Metrorex va realiza o serie de activităţi administrative astfel încât începând cu data de 15 septembrie, Magistrala 5 să poată fi dată în exploatare cu călători. 

VEZI ŞI Lucrările la Magistrala 5 au început în 2011. După mai multe amânări, s-au finalizat

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici