MAE, despre racheta lansată de Coreea de Nord: O acţiune provocatoare/ România, solidară cu Japonia

Ministerul român de Externe condamnă lansarea rachetei nord-coreene care a survolat teritoriul japonez, gest pe care îl consideră drept ”o acţiune provocatoare”, şi exprimă solidaritatea României faţă de Japonia, partener special pentru ţara noastră.

960 afișări
Imaginea articolului MAE, despre racheta lansată de Coreea de Nord: O acţiune provocatoare/ România, solidară cu Japonia

MAE, despre racheta lansată de Coreea de Nord: O acţiune provocatoare/ România, solidară cu Japonia

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm lansarea de către Republica Populară Democrată Coreeană, la 29 august 2017, a unei rachete balistice care a survolat Japonia. Această acţiune reprezintă o escaladare foarte gravă a tensiunilor din Peninsula Coreeană. Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul către autorităţile de la Phenian de a respecta pe deplin normele internaţionale şi rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU în vigoare”, se arată într-un comunicat MAE.

România îşi exprimă totdată susţinerea faţă de Japonia, în calitatea acesteia de ”partener special” pentru ţara noastră.

”Noua acţiune provocatoare nord-coreeană constituie şi o ameninţare fără precedent la adresa Japoniei. România îşi exprimă întreaga solidaritate cu Japonia, stat democratic şi, totodată, partener special al ţării noastre”, preiczează sursa citată.

Autorităţile sud-coreene şi nipone au anunţat, marţi, că regimul de la Phenian a lansat o rachetă balistică care a zburat deasupra nordului Japoniei şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, informează site-ul agenţiei de ştiri The Associated Press.

Seulul a transmis că autorităţile militare sud-coreene şi americane analizează datele privind noul test balistic, neputând încă indica distanţa parcursă de racheta lansată din zona Phenianului. Oficialii niponi au declarat că racheta ar fi zburat deasupra Insulei Hokkaido din nordul Japoniei şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici