MAE: Peste 1.600 de români au fost arestaţi în afara graniţelor ţării, în ultimele şase luni

Peste 1.600 de români au fost arestaţi în afara graniţelor ţării din decembrie 2014 şi până acum, statele unde s-au înregistrat cele mai multe arestări fiind Germania, Spania, Portugalia şi Turcia, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

164 afișări
Imaginea articolului MAE: Peste 1.600 de români au fost arestaţi în afara graniţelor ţării, în ultimele şase luni

MAE: Peste 1.600 de români au fost arestaţi în afara graniţelor ţării, în ultimele şase luni (Imagine: Shutterstock)

Conform informaţiilor transmise MEDIAFAX de către Ministerul Afacerilor Externe, numărul românilor arestaţi în afara graniţelor şi despre a căror situaţie au fost informate misiunile diplomatice şi consulare ale României este de 1.620, în perioada decembrie 2014 - mai 2015. Ţările pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe arestări sunt Germania, Spania, Portugalia şi Turcia.

În luna aprilie, au fost arestaţi în alte state 256 de români, cele mai multe cazuri fiind în Italia (92), Germania (59) şi Spania (47).

Tot în luna aprilie, 117 români şi-au pierdut viaţa în alte state, potrivit MAE, care precizează însă că această cifră nu reflectă însă totalul deceselor cetăţenilor români întrucât în numeroase cazuri persoanele decedate sunt înhumate în străinătate, iar familiile acestora nu solicită înscrierea certificatelor de deces străine în registrele de stare civilă române, la misiunea diplomatică. Cele mai multe decese au fost în Italia, Franţa, Germania şi Spania.

De asemenea, în luna aprilie au fost spitalizaţi în afara României 18 români, cele mai multe cazuri fiind în Italia şi Ungaria, iar 30 de cetăţeni români au fost implicaţi în accidente, cele mai multe cazuri fiind în Italia (10), Germania (6) şi Bulgaria (5).

În ultimele şase luni, 504 români şi-au pierdut viaţa pe teritoriul altor state, iar 146 au fost accidentaţi sau spitalizaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici