Patru miniştri, remaniaţi de premierul Cioloş. Marius Bostan, Adriaj Curaj, Dan Stoenescu şi Dan Costescu părăsesc Guvernul

Ministrul Comunicaţiilor-Marius Bostan, Educaţiei-Adrian Curaj şi ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni-Dan Stoenescu au fost demişi, a anunţat premierul Dacian Cioloş, iar ministrul Transporturilor, Dan Costescu, aflat pe lista neagră, a demisionat.

7537 afișări
Imaginea articolului Patru miniştri, remaniaţi de premierul Cioloş. Marius Bostan, Adriaj Curaj, Dan Stoenescu şi Dan Costescu părăsesc Guvernul

Patru miniştri, remaniaţi de premierul Cioloş. Marius Bostan, Adriaj Curaj, Dan Stoenescu şi Dan Costescu părăsesc Guvernul

Premierul Dacian Cioloş a precizat că a decis schimbarea a patru miniştri- Educaţie, Comunicaţii, Transporturi şi ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindei, pentru a da un nou suflu echipei guvernamentale.

Cioloş a mai spus că, după o perioadă de pregătire, guvernul a intrat într-o nouă etapă a livrării rezultatelor, precizând că, la începutul mandatului, şi-a asumat câteva măsuri concrete.

Premierul a mai declarat că cele patru domenii aveau nevoie de un impuls şi a decis să facă schimbarea miniştrilor.

Cioloş: L-am informat pe preşedintele Iohannis despre schimbări, a fost de acord

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis asupra schimbărilor făcute în Guvern şi că şeful statului a fost de acord.

"L-am informat pe domnul preşedinte. Ştiţi că noi ne vedem în fiecare luni şi trecem în revistă diferitele subiecte, activităţi ale Guvernului. I-am comunicat intenţia mea de a face aceste schimbări, intenţie cu care a fost de acord. N-am avut până acum niciodată nicio problemă din partea domnului preşedinte legat de decizii pe care eu le-am luat cu revocarea unor miniştri sau de numiri ale unor miniştri. Aşa cum a fost de la început de când am format echipa guvernamentală, domnul preşedinte a fost întotdeauna foarte deschis şi a respectat deciziile pe care le-am luat", a afirmat premierul.

El a subliniat că alte schimbări în Executiv nu sunt excluse.

''Am decis astăzi să operez câteva schimbări în Guvern. Sigur, asta nu înseamnă că în perioada următoare dacă o să avem probleme nu o să iau şi alte decizii. Dânşii au lucrat bine pe anumite proiecte, pe altele au fost anumite întârzieri, sunt lucruri care pot fi făcute mai bine şi mai accelerat în perioada următoare şi de aceea am decis să operez aceste schimbări pentru un nou suflu şi un alt ritm în echipa guvernamentală'', şi-a argumentat şeful Guvernului decizia, arătând că vrea de la noii miniştri ''un mod de abordare diferit care să permită valorificarea timpului rămas''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici