MAI: Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, eliberat din funcţie

Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţului Constanţa, comisar şef George Popa, a fost eliberat din funcţie, miercuri, în cadrul anchetei demarate de DGIPI vizând unele structuri privind îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cazul lui Laurenţiu Mironescu.

917 afișări
Imaginea articolului MAI: Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, eliberat din funcţie

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"În cadrul anchetei demarate de conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, pentru verificarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii structurilor componente abilitate în plan teritorial şi central, în legătură cu situaţia fostului secretar general al MAI, astăzi, 25 mai a.c., s-a luat măsura eliberării din funcţie a şefului Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţului Constanţa, comisar şef Popa
George", informează, miercuri seară, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Măsura a fost luată ca urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale în gestionarea competenţelor specifice.

Conducerea unităţii teritoriale va fi asigurată de comisarul de poliţie Marius Daniel Panait, care a deţinut, începând cu anul 2005, funcţia de ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Constanţa.

Tot miercuri s-a dispus eliberarea din funcţie a şefului Biroului Protecţie din cadrul SIPI Constanţa, potrivit sursei citate.

Ancheta internă derulată de conducerea DGIPI la nivel central şi teritorial continuă, urmând ca rezultatele să fie comunicate cu respectarea prevederilor legale.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a cerut, marţi, conducerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) să înceapă o anchetă internă pentru a verifica modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către angajaţii structurilor componente abilitate în plan teritorial şi central, în legătură cu situaţia lui Laurenţiu Mironescu la numirea în funcţia de secretar general al MAI şi pe durata exercitării funcţiei.

Ministrul Igaş a cerut ca ancheta să fie făcută cu celeritate, iar rezultatele să fie prezentate în scurt timp, urmând ca în funcţie de concluzii să fie dispuse măsuri în consecinţă.

Fostul secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu a fost arestat preventiv de instanţa supremă în dosarul privind corupţia din Vama Constanţa, în care este cercetat alături de senatorul PDL Mircea Banias, de fostul director al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu şi de alte 27 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici