Maior, despre aşteptările SRI de la viitorul preşedinte: Aceeaşi libertate asigurată de Băsescu

Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, întrebat ce aşteaptă comunitatea de informaţii de la viitorul preşedinte al României, că îşi doreşte "aceeaşi libertate" care i-a fost asigurată de actualul preşedinte Traian Băsescu.

471 afișări
Imaginea articolului Maior, despre aşteptările SRI de la viitorul preşedinte: Aceeaşi libertate asigurată de Băsescu

Directorul SRI, George Maior (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Întrebat, la o emisiune difuzată de B1 Tv şi evz.ro, ce aşteaptă comunitatea de informaţii de la viitorul preşedinte al României, George Maior a declarat: "Aceeaşi libertate care i-a fost asigurată de actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, ceea ce este extraordinar de important pentru un serviciu de informaţii, capabil să îşi realizeze neutru, independent, această muncă extrem de importantă pentru cetăţean şi pentru securitatea naţională este, cred, dezideratul cel mai important".

Despre riscul ca cineva să "încerce să limiteze" libertatea serviciilor speciale, George Maior a spus: "Nu ar fi în interesul lui de om de stat să facă acest lucru. Riscuri, bineînţeles, există".

Directorul Serviciului Român de Informaţii a vorbit şi despre viitorul an electoral, arătând că întotdeauna "o campanie prezidenţială este extrem de tensionată şi are reverberaţii mari la nivel societal, la nivel instituţional, la nivel de grupare a unor forţe în stat şi societate".

"În mod cert, va fi un an tensionat din acest punct de vedere. Mulţi spuneau că nu poate fi mai tensionat decât 2009. Eu spun că poate fi mai tensionat. Întotdeauna lucrurile progresează şi în mijloacele politice şi cu noile tehnologii, internet etc., sunt şi alte posibilităţi şi atunci veţi vedea, părerea mea, o dezbatere extrem, extrem de dură", a spus George Maior.

Referitor la "proiectul pentru România" în 2014 şi la aşteptările pe acest subiect, George Maior a declarat că un astfel de proiect ar trebui să se refere la o evoluţie bună în planul prosperităţii, al securităţii naţionale şi al capacităţii statului român de a fi putenic în interior.

Despre capacitatea ca un astfel de plan să devină realizabil, Maior a spus: "Cu oameni de stat şi cu viziune şi guverne puternice, da. Şi cu planuri care se dezvoltă operaţional".

"Uneori se vede prea puţin şi un anumit progres al României în ultimii ani, îl vedem prea puţin şi s-au făcut foarte multe lucruri interesante", a mai apreciat directorul SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici