Majoritatea companiilor şi-au suspendat toate cursele regulate. Vezi unde mai poţi călători

  • Blue Air şi Tarom nu mai operează curse regulate
  • O companie aeriană încă îşi păstrează cursele spre patru state
  • Ordonanţa Militară 7 a interzis zborurile pentru încă 9 state
5879 afișări
Imaginea articolului Majoritatea companiilor şi-au suspendat toate cursele regulate. Vezi unde mai poţi călători

Majoritatea companiilor şi-au suspendat toate cursele regulate. Vezi unde mai poţi călători

Cele două companii aeriene româneşti, Blue Air şi Tarom şi-au suspendat toate cursele regulate în această perioadă.

În aceeaşi situaţie se află şi compania Ryanair, care a scăzut cu 50% salariile angajaţilor. Pe site-ul Ryanair, cea mai apropiată data când îţi poţi rezerva o cursă este 8 mai.

Wizz Air încă mai pune la dispoziţia călătorilor zboruri spre Suedia, Danemarca, Norvegia şi Portugalia.

Compania aeriana de stat, Tarom mai operează curse charter de repatriere şi curse de transport marfă. Blue Air încă îşi păstrează opţiunile de „zbor la cerere” pentru destinaţiile din afara zonei roşii.

După emiterea Ordonanţei Militare 7, statele aflate în zona roşie sunt Austria, Belgia, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia, Iran Franţa, Germania, Italia, Spania.

Pentru a putea face faţă cheltuielilor pentru următoarele trei luni, companiile aeriene vor avea nevoie de un minim de 8 milioane de euro lunar. În lipsa acestei susţineri din partea Guvernului, companiile aeriene s-ar putea să dispară pe fondul crizei coronavirusului.

În Statele Unite, industria de aviaţie a cerut autorităţilor un sprijin financiar de 50 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici