Mama lui Bogdan Gigină dezvăluie care au fost ultimele cuvinte pe care i le-a spus fiul ei

Mama poliţistului Bogdan Gigină, cel care a murit acum un an fiind în deschiderea coloanei oficiale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, a rememorat ultima conversaţie avută cu fiul său, precizând că i-a transmis că îi era frică pentru că ploua, iar Bogdan i-a spus să nu îşi facă griji.

7058 afișări
Imaginea articolului Mama lui Bogdan Gigină dezvăluie care au fost ultimele cuvinte pe care i le-a spus fiul ei

Bogdan Gigina

"În urmă cu un an, la această oră, am vorbit cu Bogdan pentru ultima dată. Mi-a spus că nu s-a retras din teren că o va face. Eram îngrijorată pentru că ploua abundent. Mi-a răspuns doar «mamă, nu-ţi fă griji, ne auzim când mă retrag»", a fost mesajul postat de mama lui Bogdan Gigină, la un an de la decesul acestuia.

Zeci de poliţişti de la Brigada Rutieră l-au comemorat joi pe Bogdan Gigină, venind cu lumânări şi flori la locul accidentului. Aceştia s-au adunat, în jurul orei 13.00, la sediul Brigăzii de unde, cu un autocar şi cu mai multe autospeciale de la Rutieră, au plecat spre Bulevardul Ştirbei Vodă, acolo unde Bogdan a murit. La crucea amenajată la locul accidentului de familia lui Bogdan Gigină un preot a ţinut o slujbă, iar poliţiştii au aprins lumânări, au adus flori şi au ţinut un moment de reculegere. La ceremonie a fost prezent şi tatăl lui Bogdan Gigină, poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere, soţia fostului agent dar şi prieteni ai acestuia. Ulterior, aceştia au mers la mormântul lui Bogdan Gigină.

"Bogdan a fost colegul nostru, pentru noi încă este colegul nostru, a plecat într-o misiune din care nu s-a mai întors. E o zi tristă şi am zis să-i cinstim memoria venind aici, mergând la cimitir. (...) Noi suntem poliţişti şi ştim cum merg anchetele. Pentru a se putea dispune în cunostinţă de cauză este necesar să se facă o anchetă minuţioasă în care să se determine cei cu adevărat vinovaţi de moartea colegului nostru.(...) Acum nu mai există aceeaşi presiune. Coloanele oficiale sunt asigurate la nivel central, la nivel IGPR şi Brigada Rutieră nu mai are aceeaşi presiune. Acum e o altfel de abordare. Sunt, cei care conduc, sunt mai deschişi, mai comunicativi, s-au schimbat puţin lucrurile, cel putin în ceea ce priveşte comunicarea şi în ceea ce priveşte logistica, aici mă refer la autovehicule, motociclete, e altfel. Noi o simţim mai bine. Era mai închisă, nu prea se comunica pe verticală, adica între subordonaţi şi şefi. Acum există o comunicare mai bună", a declarat poliţistul Valentin Riciu.

Bogdan Gigină avea 28 de ani şi lucra la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei de opt ani. În seara de 20 octombrie 2015, agentul Gigină a fost motociclistul desemnat să deschidă coloana oficială lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier şi ministru al afacerilor interne. Pe o ploaie măruntă, vizibilitate redusă şi cu o viteză de 84 km/h, spun procurorii, în zona Bulevardului Ştirbei Vodă agentul a pierdut controlul motorului şi a căzut într-o groapă ce fusese săpată pentru remedierea unei avarii la reţeaua de distribuţie a gazelor.

Ulterior a fost deschis un dosar penal care a ajuns de la Parchetul Capitalei la DNA, după ce cercetările au arătat că ministrul ar fi folosit coloana oficială de peste 1.600 de ori în 2015. Pe 25 ianuarie 2016, DNA cerea aviz pentru urmărirea penală a demnitarului iar pe 5 februarie, oficial, Oprea era suspect.
Procurorii DNA susţineau atunci că Oprea Gabriel este cel care a determinat, prin ”încălcarea dispoziţiilor legale menţionate, prezenţa victimei Gigină Bogdan-Cosmin ca motociclist într-o coloană oficială, împrejurare în care acesta a decedat".

De la accident până în prezent, procurorii au strâns probe în dosar, astfel că la începutul lunii septembrie DNA a cerut avizul Senatului pentru începerea urmăririi penale şi pentru omor din culpă în cazul lui Gabriel Oprea. Pe 19 septembrie Senatul a respins solicitarea DNA, lucru ce a stârnit revoltă în rândul opiniei publice şi a familiei lui Bogdan Gigină.

Câteva zile mai târziu, aproape 3.000 de oameni s-au adunat în faţa Senatului protestând cu mesaje precum "Nu Imunitate!", "73 de indolenţi apără un impostor", "Vrem dreptate", "Alături de familia Gigină" sau "Egalitate în faţa legii". Ulterior, pe 23 septembrie Gabriel Oprea a anunţat că demisionează din funcţia de senator. "'Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi ", spunea atunci Oprea.

După demisia din Senat, DNA a cerut din nou aviz de urmărire penală , de această dată la preşedinte. Klaus Iohannis a încuviinţat ridicarea imunităţii iar pe 17 septembrie Gabriel Oprea a fost pus sub învinuire de procurori pentru omor din culpă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici