Manda: Potrivit SRI, Coldea e acum ofiţer în rezervă, angajat cu contract civil la ANI/ Comisia SRI nu a discutat "până acum" despre întâlnirea Dragnea-Kovesi-Coldea din 2013

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, este în acest moment ofiţer în rezervă, angajat cu contract civil la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, potrivit unui răspuns al SRI furnizat Comisiei SRI, a precizat marţi preşedintele acestui for, Claudiu Manda.

656 afișări
Imaginea articolului Manda: Potrivit SRI, Coldea e acum ofiţer în rezervă, angajat cu contract civil la ANI/ Comisia SRI nu a discutat "până acum" despre întâlnirea Dragnea-Kovesi-Coldea din 2013

Manda: Potrivit SRI, Coldea e acum ofiţer în rezervă, angajat cu contract civil la ANI

„Un a doilea subiect pe care l-am trecut în revistă este un răspuns pe care l-am primit de la SRI în ceea ce îl priveşte pe domnul Coldea. Domnul Coldea, în acest moment, din cât înţelegem din acel document, este ofiţer în rezervă şi angajat ca şi contract civil la Academia Naţională de Informaţii «Mihai Viteazul»”, a spus Manda.

El a spus că SRI a transmis Comisiei SRI etapele care trebuie parcurse şi care au fost şi parcurse de Coldea în ceea ce priveşte accederea pe o funcţie de cadru didactic la ANI.

Întrebat dacă s-au îndeplinit toate rigorile academice în cazul lui Coldea, Manda a răspuns: „Este o întrebare pe care Comisia a solicitat-o de mai mult timp”.

„În acest moment am adus doar în atenţia comisiei răspunsul venit de la SRI. Răspunsul ne transmite toate etapele şi toţi paşii pe care trebuie să-i parcugă un candidat care doreşte să acceadă la o funcţie de cadru didactic şi baza legală, după care ne-a trasmis toate etapele pe care le-a parcurs candidatul Coldea pentru a accede la această calificare de cadru didactic”, a adăugat Manda.

El a spus că membrii Comisiei SRI vor fomula o concluzie privind îndeplinirea sau nu a rigorilor academice în aces caz. „Că s-au respectat sau nu toate aceste etape şi care au fost - a fost o lectură azi în cadrul Comisiei, ea va afi ataşată la toată partea de corespondenţă pe acest subiect şi sigur că vom avea o concluzie după ce toţi colegii vor parcurge şi vor formula un răspuns”, a spus Manda.

Comisia de control SRI a cerut Serviciului detalii despre încadrarea lui Florian Coldea la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul” pe 28 august.

”Am făcut o solicitare la Serviciul Român de Informaţii în ceea ce priveşte încadrarea pe postul de conferenţiar universitar la Academia de Informaţii a dlui Florian Coldea. Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post şi să ne fie puse la dispoziţie documentele din care să ne lămurim dacă dl. Coldea îndeplineşte sau nu condiţiile pentru un asemenea post didactic”, declara preşedintele de atunci al Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu.

Manda: Comisia SRI nu a discutat "până acum" despre întâlnirea Dragnea-Kovesi-Coldea din 2013

Comisia SRI nu a discutat până în acest moment despre subiectul referitor la o întâlnire desfăşurată la un sediu SRI, în 2013, la care ar fi participat Liviu Dragnea, Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, şi unde s-ar fi tăiat un porc, a precizat, marţi, preşedintele acestui for, Claudiu Manda.

Întrebat dacă în cadrul Comisiei SRI s-a luat în calcul invitarea lui Liviu Dragnea la audieri, Manda a răspuns: „Toate persoanele despre care considerăm că au elemente pe care le pot aduce în atenţia comisiei, având în vedere activitatea comisiei, le vom invita la această comisie. Ne putem sesiza din spaţiul public, ne putem sesiza ca urmare a autosesizărilor sau solicitării pe care o transmit aceştia sau inclusiv persoane care vin la comisie şi ne spun despre persoane care cunosc mai în detaliu fapte şi detalii în ceea priveşte activitatea comisiei”.

Chestionat dacă au existat în Comisia SRI discuţii despre un eveniment din 2013, petrecut la un sediu SRI, unde s-ar fi tăiat porcul, Manda a negat.

Nu au fost până la acest moment. Acest subiect a apărut în spaţiul public acum câteva zile. Aceasta a fost prima zi (marţi, n.r.) în care am analizat corespondenţa. Nu am analizat acest aspect”, a spus Manda.

Întrebat dacă, în acest caz, comisia a luat în calcul să se autosesizeze, Manda a precizat că poate comunica acest lucru doar după o discuţie în comisie.

Nu pot să spun despre ce ia comisia în calcul decat după ce discutăm în cadrul comisiei. Pot să spun doar că nu confirm sau nu infirm o eventuală participare a domnului Dragnea, a domnului Ponta sau a altor persoane publice despre care apar astfel de elemente în spaţiul public. Eu o să încerc, aşa cum ne-am obişnuit, ca de fiecare dată să anunţ persoanele pe care le invităm în săptămâna care urmează, inclusiv persoanele care în urma corespondenţei au şi acceptat să participe, şi data şi ora la care au participat. În acest moment domnul Dragnea nu este în corepondenţa comisiei pentru a fi invitat săptămâna viitoare”, a precizat Manda.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, în urmă cu câteva zile, că liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea la tenis, la cafea şi, de Crăciun, în 2013, la „pârlitul porcului”, el afirmând că acesta a discutat cu cei doi despre dosarul "Referendumul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici