VIDEO Marius Tucă Show. Emisiunea din 19 aprilie, la Aleph News. Invitaţi: Adriana Pistol, reprezentant INSP, Prof. Dr. Grigore Leşe, etnomuzicolog şi Ion Cristoiu, publicist

120 afișări
Imaginea articolului VIDEO Marius Tucă Show. Emisiunea din 19 aprilie, la Aleph News. Invitaţi: Adriana Pistol, reprezentant INSP, Prof. Dr. Grigore Leşe, etnomuzicolog şi Ion Cristoiu, publicist

Marius Tucă Show. În direct de la 19:00, la Aleph News. Invitaţi: Adriana Pistol, reprezentant INSP, Prof. Dr. Grigore Leşe, etnomuzicolog şi Ion Cristoiu, publicist

 

Marius Tucă Show e în direct diseară, de la şapte, la Aleph News. Invitaţi – Adriana Pistol, reprezentant INSP, Prof. Dr. Grigore Leşe, etnomuzicolog, Ion Cristoiu, publicist.

Ne carantinăm dar nu ne carantinăm, mergem la restaurant dar nu mergem la restaurant. Azi mergem la teatru, Doamne ajută să nu se-nchidă. Ups, s-a închis şi teatrul. Bine că nu s-a închis la mall! La salon dacă te duci, în Germania îţi trebuie un test negativ făcut cu 24 de ore înainte. Aici îţi trebuie o mască pe faţă şi-un dezinfectant la uşă. E bună şi-aia, decât nimic. Pentru noi e clar: e cineva acolo, sus, care gândeşte mai mult ca noi, care e mult mai deştept ca noi şi căruia nu trebuie să-i punem sub semnul întrebării discernământul. Cine discerne discerne, nu se-ncurcă!

În aceste condiţii, nu ştim dacă mai e ceva de adăugat. Am chemat-o, totuşi, pe Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. De ce? Pentru că, într-o lume plină de "lumini", e nevoie de cineva care să-şi păstreze luciditatea. Vine diseară la Marius Tucă Show pentru o discuţie relevantă despre criteriile carantinării şi alte lucruri necesare.

"Am avut norocul să mă nasc în Ţara Lăpuşului, acolo unde doina se cântă de când lumea, acolo unde se poate încă auzi când te aştepţi mai puţin, săvârşită în grumaz, cu înturnături tulburătoare şi pauze nefireşti, horită de stâmpărare în cel mai străvechi stil cunoscut la noi". În lumea costumelor Armani şi a brandurilor franţuzeşti de parfumuri, Grigore Leşe e ca o sărbătoare. În ia lui bărbătească şi cu pălăria din Ţara Lăpuşului, Grigore Leşe identifică ADN-ul cultural românesc cu sfială şi respect pentru rădăcini. Nu spunem mai multe, pentru că ne vine să tăcem şi să-l ascultăm pe el. Vine diseară la Marius Tucă Show.

Ion Cristoiu şi Marius Tucă au o chimie specială. Unul câştigă pariurile, altul le pierde. "C-aşa e-n tenis". Diseară, vorbesc despre ce au mai avut de spus intelectualii din vârful ţării, ăia de se numesc simplu, "elită" (pardon my French!).

Marius Tucă Show. Diseară, de la şapte, la Aleph News. "Ştiţi, nu-i adevărat nici că stelele au colţuri -/ Le-am văzut eu cu ochii – pe onoarea mea!/ Erau rotunde, buhăite şi murdare/ Niciuna din ele nu se mişca" (dintr-o poezie frumoasă a lui Geo Dumitrescu – nu-i mai ştim titlul).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici