Marş al "Noii Drepte" împotriva avorturilor şi homosexualităţii - GALERIE FOTO

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, la marşul "pentru normalitate", organizat de Asociaţia "Noua Dreaptă" cu câteva ore înaintea paradei gay, manifestanţii spunând că este un marş împotriva avorturilor şi homosexualităţii.

46 afișări
Imaginea articolului Marş al "Noii Drepte" împotriva avorturilor şi homosexualităţii - GALERIE FOTO

Marş al "Noii Drepte" împotriva avorturilor şi homosexualităţii (Imagine: Attila Szavuj)

Marşul a durat aproximativ o oră, el încheindu-se fără incidente.

GALERIE FOTO

Marşul era programat pentru ora 11.00, fiind estimată prezenţa a 300 de protestari, însă aproximativ o sută de manifestanţi s-au strâns pentru a participa la miting. Astfel, în marş s-a plecat cu o întrâziere de 50 de minute.

Participanţii susţineau că doresc ca prin acest marş să tragă un semnal de alarmă, în contextul algerilor europarlamentare, ei nefiind de acord cu adoptarea Rezoluţiei Catanian, rezoluţie prin care se recunoaşte căsătoriile între gay în toate statele membre UE.

Potrivit acestora, marşul se vrea o acţiune pentru promovarea valorii familiei, ei vrând ca uniunile prin căsătorie între bărbat şi femeie să fie consemnate şi în Constituţiei, nu numai în Codul familiei.

Totodată, participanţii afirmau că este un marş împotriva avortului şi împotriva homosexualităţii, considerând că parada gay este o acţiune "obscenă cu tentă sexuală explicită".

Şeful departamentului aderenţi al Asociaţiei "Noua Dreaptă", Adrian Pal, a spus că nu are nimic cu homosexualii, dar este deranjat că vor să se expună public. Pal a susţinut că este artist care lucrează cu regizori şi alte persoane din domeniu, care niciodată nu s-ar expune public indiferent de orienterea sexuală pe care o au.

Participanţii au împărţi fluturaşi pe care sunt notate motivele protestului lor faţă de gay. "Homosexualitatea este un act îndreptat împotriva evoluţiei sănătoase a societăţii umane şi a perpetuării acesteia, acceptarea şi proliferarea homosexualilor aduce îmbolnăvirea morală a generaţiilor, fiind un factor degradant al umanităţii", se arată în protestul acestora.

Participanţii la marşul de sâmbătă au pleacat din Piaţa George Enescu, pe traseul Calea Victoriei, Piaţa Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, Dealul Mitropoliei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici